Pagrindinės klaidos, kurias daro keliaujantys dviračiais

Nors vis auga žmonių, kurie renkasi keliauti dviračiu, skaičius, tai tikrai nereiškia, jog tokioms kelionėms kažko netrūksta. Visada yra erdvės ir vietos tobulėjimui. Kone kiekvienas žmogus, kuris keliauja dviračiu gali kelionę paįvairinti arba šiuo metu praleidžia tam tikras detales, kurios trukdo pasimėgauti maksimaliu malonumu važiuojant. Šis straipsnis jus supažindins su dažniausiomis klaidomis, kurias daro žmonės keliaujantys dviračiais.

Tinkamų daiktų nepasiėmimas

Dažna klaida prieš žygį arba kelionę – keliautojai nepasiima tinkamų priedų, garderobo arba reikmenų, kurie praverčia arba net yra žūt būt reikalingi žygio metu. Kone būtina turėti pompą, dviračio spyną bei neperšlampantį kostiumą ir atsarginę porą kojinių. Džiaugtis galima ne tik, kada šių daiktų prisireikia, bet ir tada, kada kelionė praeina sklandžiai ir netikėtumų neiškyla.

Būtinai turėkite kuprinę ar krepšį su keliais reikalingiausiais daiktais. Jie tikrai nesvers daug ir neužims itin gausios vietos, todėl toks pasirinkimas – pravartus ir praktiškas.

Oro prognozių ignoravimas

Galbūt skamba kiek savaime suprantamai, tačiau turbūt žinote, kaip greitai Lietuvoje gali keistis orai. Vieną minutę lyja, kitą jau šviečia saulė. Būtinai išmaniajame telefone turėkite programėlę, kuri gali rodyti orą valandų ar bent dienos meto tikslumu. Pasirūpinkite ir internetu, kuris leis stabtelėjus poilsiavietėje arba tarpinėje kelionės stotelėje užmesti akį ir įvertinti, kaip elgtis toliau.

Turbūt nesinori kelionės baigti per anksti dėl užklupusio lietaus. Taip pat turėkite ir neperšlampamą celofaninį kostiumą, kuris neapriboja galimybės minti, tačiau saugo nuo nemalonios drėgmės.

Saugaus eismo taisyklių nesilaikymas

Tai tikrai yra grubiausia ir pati pavojingiausia klaida, kurią daro dviračiais važinėjantys asmenys. Neoficialiais duomenimis, tik apie penktadalis dviratininkų žino, kaip teisingai ir saugiai važiuoti dviračiu bendro naudojimo keliais. Dar mažesnė dalis turi tinkamas šviesą atspindinčias liemenes bei įjungia žibintus ar turi atšvaitus. Na, o šalmus dėvi taip pat, tikrai ne visi dviratininkai.

Štai jums trumpa atmintinė, kuri padės saugiai važiuoti dviračiu:

  • Visada abi rankas laikykite ant vairo. Jeigu būtina kažką pakeisti, pasikasyti ar padaryti veiksmą viena ranka – geriau sustokite.
  • Nevažiuokite per greitai. Šalia einantys pėstieji arba greta kelią kertantys automobilių vairuotojai turi turėti laiko įvertinti situaciją ir apsaugoti save bei jus pačius.
  • Jeigu važiuojate važiuojamąja kelio dalimi – laikykitės kuo arčiau važiuojamosios dalies krašto arba važiuokite kelkraščiu.
  • Dviračiu nevažiuokite ten, kur to daryti negalima (tik pėsčiųjų takai)
  • Jeigu suaugę važiuoja su vaikais, suaugęs turėtų važiuoti priekyje ir gale, kad vaikai būtų konvojaus viduryje
  • Tamsiu paros metu neapšviestose važiuojamosiose dalyse daug geriau dviratį vestis einant šalia nei juo važiuoti
  • Per pėsčiųjų perėją dviratį visada persiveskite – taip bus saugiau

Startavimas tik iš namų

Na ir dar viena klaida – kelionių pradėjimas tik iš namų. Daug keliauninkų mėgsta kelionę pradėti ir baigti namuose, tačiau taip praranda šansą išvysti nuostabius gamtos kampelius. Nesunku įsigyti priedą dviračio gabenimui automobiliu. Internetiniame puslapyje Autoviskas.lt rasite platų automobiliams skirtų aksesuarų, kurie palengvins keliones dviračiais bei praplės galimybes.

Turėdami laikiklį ant kablio arba stogo, turėsite ir galimybę dviračiu pažinti tas vietas, kurios nuo namų yra nutolusios keliasdešimt ar net kelis šimtus kilometrų, tačiau yra nepaprastai gražios!

Scroll to Top