Papuošalai su tautiniu Lietuvos pasididžiavimu – gintaru

Iš įvairių metalų, mineralinių akmenų papuošalai pradėti gaminti išties neatsitiktinai.  Dar senovėje buvo tikima, jog jie pritraukia sėkmę, gydo bei saugo nuo blogos energijos. Šiomis dienomis alternatyvioji medicina taip pat plačiai naudoja savo praktikoje gydomąsias akmenų savybes, arba kaip prevencines priemones įvairioms ligoms ir negandoms užkirsti. Šį kartą pakalbėsime apie lietuvišką pasididžiavimą – gintarą. 

Gintaro galios

Dar nuo senų laikų gintaras buvo naudojamas kaip sudėtinė įvairių vaistų dalis. Juo žmonės malšino įvairiausius skausmus: ausų, gerklės, sąnarių, skrandžio, dantų ir kt. Sutrintu medumi buvo gydomos įvairios gerklės ligos. 

Šiomis dienomis daugelio  SPA centrų paslaugų sąraše galite rasti gintaro aroma-muzikos terapijos procedūras. Alternatyviosios medicinos šalininkai ir žinovai siūlo moterims nešioti gintaro gabalėlį kišenėje arba rankinėje. Neva tai išsprendžia užklupusias ginekologines bėdas. Tuo tarpu, išradinga moterų fantazija ir juvelyrų kruopštus darbas surado puikią išeitį: papuošalus su gintaru. Taip galima ir pasipuošti, ir pasinaudoti visomis šio tauraus mineralo gydomosiomis savybėmis. 

Papuošalai su gintaru

Trokštate papuošalo su gintaru, bet nežinote kaip išsirinkti? Pirmiausia apsispręskite: renkatės papuošalą šventiniam vakarui ar ketinate juo pasipuošti kasdieninėje aplinkoje. Trokštančioms aksesuaro kiekvienai dienai tiks elegantiškos grandinėlės su gintariniu pakabuku, kuklios apyrankės inkrustuotos nedideliais gintaro gabalėliais ir elegantiški auskarai, imituojantys lašelį, kuris be abejonės bus pagamintas iš gintaro. Tuo tarpu, ieškančios šventinių gintarinių papuošalų, gali dairytis masyvesnių ir akį traukiančių auskarų, apyrankių ar kaklo papuošimų. 

Verta žinoti, jog gintaras turi nemažai atspalvių. Egzistuoja įvairiausių teorijų apie šio mineralo spalvos tinkamumą prie vienokios ar kitokios žmogaus akių spalvos. Nesvarbu taisyklės, svarbu, kad Jūs jaustumėtės gerai ir papuošalas „liptų“ prie širdies. Gintaro papuošalai ypatingi tuo, jog gintaras yra be galo šiltas akmuo. Vieną kartą užsidėjus, nusiimti jau nesinori. 

Norėdami daugiau sužinoti apie gintarinius papuošalus skaitykite  minimaltouch.lt/ranku-darbo-papuosalai-su-akmenimis/papuosalai-su-gintaru.

Scroll to Top