Kelionių organizatoriaus pasirinkimas: į ką svarbu atsižvelgti?

Kelionių organizatoriaus pasirinkimas: į ką svarbu atsižvelgti?

Pavargote nuo kasdienės rutinos ir jau svajojate apie poilsį svečioje šalyje? O galbūt užsibrėžėte tikslą kartą per metus leistis į nuotykių kupiną kelionę? Dažnas žmogus nori keliauti ir pažinti nematytus kraštus, tačiau ne kiekvienas mėgsta tokias keliones pats organizuoti. Tokiu atveju pagalbą suteikia kelionių organizatoriai ar kartu su jais bendradarbiaujančios agentūros. Šių įmonių dėka nebereikia sukti galvos dėl daugelio dalykų. Visgi, kelionių organizatorių bei agentūrų Lietuvoje yra daug, tad kaip pasirinkti tokį sprendimą, kuris neleistų nusivilti? Pateikiame svarbius kriterijus, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį.

 

Kokios kelionės ieškote? 

Atsižvelgiant į tai, kokio tipo poilsio pageidaujate, lengviau pasirinkti ir tinkamą keliones organizuojančią įmonę. Vieni organizatoriai siūlo įvairias keliones. Tuo tarpu kiti specializuojasi ties viena kryptimi – poilsinėmis arba pažintinėmis kelionėmis. Nuo jūsų pasirinkimo priklauso, kokių paslaugų tikėtis, ir kam skirti didžiausią dėmesį. Pavyzdžiui, norėdami kokybiškos pažintinės kelionės veikiausiai pageidausite jau sudaryto lankytinų vietų maršruto. Taigi, dėl tokių priežasčių svarbu rinktis būtent tas agentūras, kurios organizuoja norimo tipo keliones. Sutaupyti laiko visuomet padės paieška internete.

 

Lūkesčiams įgyvendinti – tik patikima kelionių organizavimo įmonė 

Be jokios abejonės, kelione liksite patenkinti tik tada, kai atiduosite jos organizavimą į patikimas rankas, todėl labai svarbu skirti pakankamai laiko kelionių organizatoriaus ar agentūros pasirinkimui. Pasidomėkite įmonės dydžiu, rekvizitais, licencijos galiojimu, nuo kada ji užsiima veikla, su kuo tarpininkauja, ar gali prisiimti įsipareigojimus ir panašiai. Naudingą informaciją apie vieną ar kitą agentūrą padės surasti Lietuvos įmonių katalogas internete.

 

Atidžiai įvertinkite kelionės sutartį

Žinoma, daugelis tingi skaityti ilgas sutartis, tačiau tą daryti būtina. Įvertinkite ne tik keliautojų pareigas, bet ir organizatoriaus įsipareigojimų vykdymą ir kitą su kelione susijusią informaciją. Svarbu atkreipti dėmesį, ar įmonė įsipareigoja atlyginti žalą, jei kelionė nepavyksta. Neskubėkite, domėkitės, įvertinkite rizikas, ir, svarbiausia, atidžiai skaitykite sutartį prieš ją pasirašydami.

 

Pasinaudokite kitų įvertinimais bei atsiliepimais

Tinkamai apsispręsti labai dažnai padeda jau keliavusių atsiliepimai. Tokiu būdu lengvai sužinosite kitų patirtį, ir ko galite tikėtis vienu ar kitu atveju. Internete tokios informacijos gausu, todėl nepatingėkite paieškoti įvertinimų. Paprastai žmonės yra linkę pasidalinti tuo, kas buvo gerai ar nuvylė. Renkantis kelionę pamėginkite pasimokyti iš kitų klaidų.

Scroll to Top