Dokumentų vertimas

Keliaujantiems į svetimas šalis – jums gali prireikti dokumentų vertimo

Kelionės daugeliui žmonių yra neatsiejama jų gyvenimo dalis. Anksčiau kelionės iš Lietuvos buvo labai ribotos, tačiau nepriklausomoje Lietuvoje žmonės gali keliauti kur tik panorėję, į tolimiausias pasaulio šalis, gali aplankyti ne tik Europą, bet ir kitus pasaulio žemynus. Visgi, keliaujantys žino, kad neužtenka susikrauti lagamino ar įsigyti bilietų, priklausomai nuo kelionės gali reikėti ir kitų svarbių elementų, pavyzdžiui, dokumentų vertimų.

Dokumentų vertimai – kas tai?

Dokumentų vertimas yra vertėjų / vertimų biurų teikiama paslauga, kai reikia išversti kažkokius dokumentus į kitą kalbą. Šie dokumentai yra pateikiami savos valstybės arba kitos valstybės valdymo įstaigoms ar atsakingiems žmonėms.

Bet kokių dokumentų vertimas yra labai atsakingas procesas, tai kruopštus darbas, kuriame negali būti jokių interpretacijų. Dokumentus verčiantys žmonės turi išmanyti savo darbą, žinoti kaip versti dokumentus, kadangi jie turi savitą kalbą ir, žinoma, savitą stilių ar net terminus. Kartais verčiami dokumentai privalo turėti notaro patvirtinimą norint, kad juos priimtų atsakinga įstaiga, todėl ieškodami vertimų biuro atsižvelkite į tai, ar jis gali pasiūlyti dokumentų vertimą kartu su notaro patvirtinimu.

Dokumentų vertimas – kokie dokumentai verčiami?

Tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje verčiami labai įvairūs dokumentai. Žmonėms gali prireikti tokių dokumentų vertimų kaip:

  • Sutikimas vaikui keliauti į užsienį.
  • Paso ar asmens tapatybės kortelės vertimai.
  • Vairuotojo pažymėjimo vertimai.
  • Gimimo, santuokos, ištuokos, mirties liudijimo vertimai.
  • Darbo knygelių ar pažymų vertimai.
  • Ir kita.

Dokumentų vertimai keliaujantiems

Keliaujant gali prireikti jau prieš tai minėtų dokumentų vertimų, tokių kaip paso, vairuotojo pažymėjimo ar sutikimo vaikui keliauti į užsienį vertimų. Jeigu norite leisti vaiką keliauti į bet kurią užsienio šalį, o jis yra nepilnametis, tai gali būti, kad jums tikrai reikės sutikimo, kad išleidžiate vaiką į užsienį ir šio dokumento vertimo, kad priimanti šalis matytų, jog jūs davėte šį sutikimą. Pasirūpinkite esant reikalui ir savo paso ar vairuotojo pažymėjimo vertimais, kurių jums gali prireikti keliaujant. Žinoma, kokių dokumentų vertimų jums prireiks kelionės metus turite išsiaiškinti prieš keliaudami, nes juk nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia.

Scroll to Top