Skyrybos gyvenant užsienyje

Skyrybos užsienyje: nuo ko pradėti?

Skyrybos yra neišsemiama, tačiau kartu ir labai nemaloni tema. Deja, tačiau sakoma, kad maždaug kas antra šeima išyra, o tai tikrai dideli skaičiai. Kiekvienas, atsidūręs ant skyrybų slenksčio, išgyvena iš ties bjaurų laikotarpį, kadangi dažnai byra ne tik santuoka, bet ir vaikai yra atskiriami nuo vieno iš tėvų, prasideda turto dalybos, kur dažnai atsiranda tam tikrų nesutarimų. Žmonės skiriasi ne tik gyvendami Lietuvoje, neretai tenka skirtis ir lietuviams, gyvenantiems užsienyje ar net vienam gyvenant Lietuvoje, o kitam kitoje pasaulio šalyje. Taigi, dėl šios priežasties daugeliui gali kilti klausimas, nuo ko pradėti skyrybas gyvenant užsienyje?

Skyrybos gyvenant užsienyje

Tikrai ne paslaptis, kad per pastaruosius dešimt metų Lietuvą paliko iš ties daug žmonių. Emigravo ne tik jaunuoliai, bet ir šeimos su vaikais. Visgi, gyvenančių svetur nesulaiko meilė ar faktas, kad jie yra toli nuo tėvynės, todėl sutuoktiniai neretai skiriasi, dėl šios priežasties nusprendus žengti šį žingsnį jiems atsiranda labai daug klausimų: kaip išsiskirti užsienyje?  Skyrybos gyvenant užsienyje nebūtinai turi vykti toje šalyje, kurioje jie gyvena, jie drąsiai santuokos nutraukimą gali įregistruoti ir Lietuvoje.

Dažnai skyrybų advokatai užsienyje yra žymiai brangesni, tai natūralu, kadangi ir pragyvenimo lygis ne vienoje šalyje, į kurią emigruoja lietuviai, yra didesnis. Dėl šios priežasties iš ties verta kreiptis į skyrybų advokatus, kurie gyvena Lietuvoje ir gali gyvenančius užsienyje išskirti be jokių problemų.

Skyrybos gyvenant užsienyje ir besiskiriantiems Lietuvoje gali būti patogios ir todėl, kad lietuviai labiau yra susipažinę su savo šalies įstatymais nei su užsienio. Ką daryti norint skirtis užsienyje? Pirmiausia susirasti patikimą skyrybų advokatą Lietuvoje. Šis žingsnis yra pats svarbiausias, kadangi skyrybų advokatas gali paskui jau lydėti už rankos visą skyrybų procesą. Skyrybos tai sunkus laikotarpis žmonių gyvenime, todėl labai gerai turėti tą žmogų, kuris gali jį palengvinti, išmano įstatymus ir gali greitai bei nevilkinant proceso užbaigti santuokos nutraukimą. Taigi, jeigu skiriatės gyvendami užsienyje, pradėkite nuo skyrybų advokato paieškos.

Scroll to Top