Kaip pasirūpinti automobiliu, kad kelionės metu nekiltų problemų?

Prieš kelione pasirūpinti automobiliu – itin svarbu. Ypatingai svarbu, jei ruošiatės keliauti nuo taško A, į tašką B, o juos skiria nemenkas kelias. Tai yra svarbu dėl kelionės saugumo ir laiko taupymo. Juk atostogų metu nesinorėtų laiko leisti ieškant autoservisų. Kaip pasirūpinti automobilių prieš kelionę? Patarimai apačioje.

Pirmasis žingsnis

Pasitikrinkite dokumentus. Galbūt būtent kelionės metu baigsis techninės apžiūros galiojimo laikas? Nedelskite ir nuvažiuokite apžiūrai prieš kelionę. Taip pat svarbu pasitikrinti automobilio privalomojo draudimo galiojimo laiką. Dokumentuose patikrinkite, ar automobilio draudimas galios šalyse, kuriose lankysitės. Pakliūti į autoavariją galite visai netikėtai, tad tai vienas svarbiausių pasiruošimo kelionei automobiliu žingsnių.

Antrasis žingsnis

Automobilio patikra. Net, jei techninė apžiūra buvo praeita prieš pusę metų, rekomenduojame pasitikrinti reikalingus parametrus. Jums tereikia išsirinkti – atlikti patikrą pačiam ar nuvežti patikrinti į automobilių servisą. Jei renkatės pirmąjį variantą – pradėkite nuo padangų. Ar padangų slėgis stabilus? Įsitikinti, kad taip yra tikrinkite kelias dienas iš eilės. Patikrinkite ne tik padangų slėgį, bet padangų bendrąją būklę – padangos neturėtų būti „plikos“, be jokio sukibimo su kelio danga. Patikrinkite skysčius po variklio dangčiu. Iš ryto, prieš automobiliui pradedant kelionę, patikrinkite alyvos lygį ir spalvą. Tai padaryti galite vadovaudamiesi gamintojo nurodytomis rekomendacijomis. Taip pat patikrinkite aušinimo, langų valymo skysčių kiekį.

Trečiasis žingsnis

Papildomi patikrinimai. Patikrinkite ar turite reikalingas automobiliui dalis. Apsauginė liemenė – patekus į autoavariją važiuojamoje kelio dalyje būkite su apsaugine liemene, rekomenduojame tai daryti net, jei šalies, kurioje esate, įstatymai to nereikalauja. Taip būsite saugesni. Avarinis sustojimo ženklas – jei automobilis sugedo kelyje, visai nesvarbu kokio judrumo kelias tai būdų, padėkite avarinį sustojimo ženklą. Šis ženklas pravers ypač tamsiuoju paros metu, kuomet automobilio žibintai švies tiesiai į jį, vairuotojas bus įspėtas apie netoliese esantį ir stovintį automobilį. Vaistinėlė – ji automobilyje turėtų būti visuomet, kaip ir visi išvardyti daiktai, tačiau ji yra itin svarbi. Reikiamoje situacijoje gali išgelbėti net gyvybę. Taigi, nutikus ir gyvybei nekeliančiam grėsmės sužeidimui, būsite užtikrintas steriliu tvarsčių ir kt. Nepamirškite gesintuvo. Nors gaisras kelyje pasitaiko itin retai, bet joks automobilis nėra 100% nuo to apsaugotas.

Ketvirtas žingsnis

Jei vykstate į šalį, kurioje palyginus su jūsų gyvenamąja yra pigu – nesibaiminkite automobiliui sugedus. Naudota automobilio dalis daug nekainuos, jei nebus pakankamai reta. Jei keliaujate į šalį, kurioje yra brangiau – pasirūpinkite automobilio detale iš anksto. Neturite domkrato? Tokios prekės Lietuvoje – pigios automobilių dalys. Rekomenduojame kaip įmanoma labiau apsisaugoti iš anksto.

Penktas žingsnis

Jei sekėte visus žingsnius – jūs pasiruošę! Nepamirškite geros nuotaikos!

Scroll to Top