Vestuvių fotosesijos vietos

Daugelis galvoja, kad graži fotosesijos vieta garantuoja puikias nuotraukas, tačiau tame glūdi tik dalis tiesos. Iš tikrųjų gražioje vietoje fotografuoti lengviau, tačiau gražios vietos ne visada turi tinkamą apšvietimą, yra patogios pozuoti ar tinkamu kampu nukreipti objektyvą. Todėl iš tikrųjų puikias nuotraukas garantuoja tai, kad Jūsų vestuvių fotografas turi daug patirties ir įgūdžių.

Kokias vietas fotosesijai siūlo vestuvių fotografai?

Galima sakyti, egzistuoja tradicinės vestuvių fotosesijos vietos ir tokių yra kiekviename mieste. Dažniausiai tai parkai, dvarų ansambliai, turistų pamėgtos vietos. Vestuvių fotografai jas siūlo dėl daugelio priežasčių: tai, kas populiaru patinka daugumai porų, fotografas toje vietoje jau yra dirbęs ir žino jos niuansus, yra tikras dėl apšvietimo, kompozicijos ir kitų dalykų, kurie klientui iš tikrųjų nelabai rūpi.

Vis dėlto „Fotogidas“ kviečia truputį paieškoti originalumo. Išsišokti, žinoma, nebūtina, tačiau atrasti savitą vietą nėra taip sudėtinga, kaip iš pirmojo žvilgsnio atrodo. Be to, tai gali būti daug patogesniu pasirinkimu atstumo atžvilgiu, suteikti originalumo, nes pripažinkime, vestuvių fotografai tikrai jau įamžino kiekvieną Trakų pilies kampelį. Ieškodami vietos vestuvių fotosesijai, atkreipkite dėmesį į šias:

  • Gražių gamtos kampelių fotosesijai gamtoje rasite kaimo turizmo, o galbūt ir savo sodyboje;
  • Ne visi gražios architektūros pastatai yra išmėginti jaunavedžių – jei švenčiate mažesniame mieste, pasidomėkite senesniais jo pastatais;
  • Kai kurie restoranai ir viešbučiai turi nuostabius žiemos sodus, prabangų interjerą, kuris gali tapti įstabiu fonu nuotraukoms;
  • Neapsiribokite senamiesčiu – kiekvienas miestas turi įdomių vietų, tokių kaip geležinkelio stotis, gėlių prekyvietė, tiltas, laiptai ar pan.;
  • Pažvelkite aukštyn, nes kartais ir ne tokia jau didelė terasa ar apžvalgos aikštelė gali būti įspūdinga vieta nuotraukai – čia svarbiausia atsiverianti panorama.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis vietą?

Vestuvių fotografai įamžins Jūsų porą iš įvairių pusių ir įvairiomis pozomis, tačiau aplinkoje to, ko nėra, tikrai nesukurs. Pasirinkta vieta turėtų būti įvairialypė, kad paėjus keletą žingsnių į šoną Jus pasitiktų jau kitas fonas. Pavyzdžiui, prabangus restoranas, kur vieną akimirką jaukiai geriate kavą prie mažo apvalaus staliuko, o po kelių kadrų jau mėgaujatės gaiviu vėjo gūsiu terasoje, tuomet grįžtate į vidų prisėdate ant prabangaus krėslo.

Taip pat atkreipkite dėmesį į spalvas. Fonas fotosesijai neturėtų būti nei pernelyg tamsus, nei per šviesus ir sudaryti tam tikrą atsvarą Jūsų šventinei aprangai. Kartu patartina atkreipti dėmesį ir į apšvietimą, nes vestuvių fotografas kai kuriuose kampuose negalės kokybiškai nufotografuoti būtent dėl apšvietimo. Vieta su tinkamu apšvietimu yra tokia, kurią pasiekia saulės spinduliai, tačiau yra ir pavėsio, šešėlių.

Svarbiausia, kad pasirinkta vieta atitiktų Jūsų idėją ir charakterį. Jei siekiate žaismingumo, šmaikštumo – reikės spalvų, o jei žavitės klasika, galima rinktis ir ramesnius tonus, natūralumo mėgėjai neabejotinai mėgausis gamtos grožiu. Vestuvių fotografas visada patars, ką pasirinkti, todėl pakvieskite „Fotogidą“ puodeliui kavos.

Scroll to Top