maistas sunims

5 svarbiausios taisyklės, kaip išrinkti geriausią šunų maistą

Šiandien turime galimybę rinktis iš daugybės šunims skirto pašaro rūšių, tad nieko keisto, kad gana dažnai yra teiraujamasi, koks pašaras galėtų būti pačiu tinkamiausiu pasirinkimu. Nors kartais yra pasikliaujama draugų ar pardavėjų rekomendacijomis, tačiau reikėtų atminti, kad geriausias maistas yra toks, kuris labiausiai tinka konkrečiam augintiniui. Jei atsižvelgsite į kelis svarbiausius kriterijus, atrasti tinkamą pašarą šunims galėsite kur kas paprasčiau. Taigi, kokių svarbiausių taisyklių vertėtų laikytis?

1 taisyklė: individualūs augintinio poreikiai

Pirmas dalykas, į kurį vertėtų atsižvelgti – tai augintinio amžius ir kiti individualūs poreikiai. Natūralu, kad tai, kas tinka augančiam organizmui, tikrai netiks senjorui, ir atvirkščiai. Reikėtų nepamiršti, kad sausame šunų pašare taip pat yra įvairių vitaminų ir mineralų, kurie yra pritaikyti konkrečiam šuns amžiaus laikotarpiui, taigi, į tai tiesiog būtina atsižvelgti. Taip pat svarbu įvertinti ir tai, ar augintinis nėra alergiškas konkrečioms sudedamosioms pašaro dalims (tokiu atveju vertėtų rinktis vieno baltymo pašarą, kuriame ingredientų skaičius yra labai ribotas).

2 taisyklė: pašaro sudėtis

Geriausia rinktis tokį sausą maistą, kurio sudėtyje yra pakankamai daug mėsos. Vertėtų nepamiršti, kad šunys yra mėsėdžiai, todėl augintinio pašare turėtų būti pakankamai mėsos. Begrūdis sausas pašaras visuomet yra puikus pasirinkimas: toks maistas yra lengviau virškinamas, o jame esantys baltymai ir riebalai yra kur kas geriau įsisavinami. Vertėtų atsižvelgti ne tik į išvardintus ingredientus, bet taip pat ir į analitines sudedamąsias dalis: įsitikinkite, kad baltymų kiekis nėra pernelyg aukštas ar žemas. 

3 taisyklė: rekomenduojama dienos norma

Renkant tinkamiausią pašarą vertėtų pasidomėti, koks pašaro kiekis bus reikalingas konkrečiam augintiniui. Jei šuo yra labai ėdrus, geriau rinktis tokį maistą, kurio dienos norma yra didesnė, nes tokiu atveju augintinis galės paprasčiau pajusti „moralinį“ sotumą. Skaičiuojant reikalingą pašaro dienos normą naudinga atsižvelgti ir į tai, kiek jums kainuos išmaitinti savo augintinį: įsitikinkite, kad siūlomas sausas maistas nėra pernelyg brangus. Šunų maistas iš alphazoo.lt visada džiugina palankiomis kainomis, todėl apsipirkdami šioje parduotuvėje tikrai galėsite sutaupyti. 

4 taisyklė: ar pašaras yra pakankamai populiarus?

Nors į šį kriterijų atsižvelgiama ganėtinai retai, tačiau tikrai be reikalo. Jei sausą pašarą galėsite įsigyti vos vienoje prekybos vietoje, natūralu, kad tai gali sudaryti tikrai nemažų nepatogumų, taigi, vertėtų pasistengti, kad taip nenutiktų. Jei nusprendėte augintinį šerti konkrečiu sausu maistu, pasidomėkite, kokiose prekybos vietose galėsite jo įsigyti, ir tai taip pat galės padėti paprasčiau priimti tam tikrus sprendimus.

5 taisyklė: įvertinkite, ar augintiniui maistas tinka

Nusprendę pakeisti augintinio pašarą turėtumėte stebėti, ar parinktas maistas augintiniui tikrai tinka. Reikėtų nepamiršti, kad sausas pašaras turėtų būti keičiamas palaipsniui: pirmąją savaitę naujasis pašaras turėtų sudaryti tik ketvirtadalį įprasto raciono, antrąją savaitę – pusę, trečiąją – tris ketvirtadalius, o ketvirtąją savaitę galėsite visiškai pereiti prie naujojo pašaro. Šiuo laikotarpiu turėtumėte stebėti, ar nepakito augintinio tuštinimosi įpročiai, ar išmatos nėra pernelyg skystos, ar augintinis yra pakankamai guvus, ir t.t. Sveiko šuns kailis turėtų būti žvilgantis, todėl įvertinti sauso pašaro tinkamumą galėsite ir pagal tai.

Scroll to Top