palo santo lazdelės

Tiesiai iš šventojo medžio: Palo Santo lazdelės

Iš drėgnų tropikų miškų yra kilę Palo Santo medžiai. Jie yra žinomi dėl savo įvairių paskirčių: drožiniams, aliejui, kvepalams, prausimosi priemonėms bei turi vaistinių savybių, kurios padeda žmogaus fizinei ir emocinei būsenai. Taip pat Palo santo lazdelės skleidžia itin malonų aromatą, kuris kiekvienam sukelia skirtingus pojūčius.

Kaip išgaunamas aromatas?

Tam, kad išgauti natūralų Palo Santo kvapą, reikia pereiti per ilgą gamybos procesą. Palo Santo medžių gyvavimo laikas yra apie 40 metų, o mirus šiems medžiams, jie dar 10 metų turi išgulėti nejudinami. Taip daroma todėl, kad medienos viduje prasidėtų natūralūs cheminiai procesai. Po tokio laiko, šie medžiai įgauna aromatinių ir gydomųjų savybių.

Palo Santo lazdelės gaunamos iš sutrešusio medžio šerdies, kurios yra nulupamos su specialia mečete. Apdirbtos lazdelės yra sudedamos į maišus ir vežamos patikrai. Peržiūros metu Palo Santo lazdelės yra atrūšiuojamos (netinkamos lazdelės yra atskirtos nuo gerųjų). Išrinktų lazdelių 3 dienų distiliavimo ir sterilizavimo procedūros, o tik tada jos yra pakuojamos ir išvežamos į prekybą.

Kokią naudą atneša Palo Santo lazdelės?

Sakoma, kad Palo Santo lazdelės yra pripildytos energetinio valymo ir gydymo savybėmis. Kasdienis lazdelių smilkymas suteikia pozityvumo, energijos bei ramybės jausmą. Svarbu žinoti tai, kad Palo Santo lazdelės yra itin veiksmingos meditacijos ar jogos metu. Šių procesų metu, lazdelių skleidžiamas kvapas padeda labiau atsipalaiduoti ir išlaisvinti mintis. Taip pat skatina kūrybiškumą ir vaizduotės skleidimąsi. Žinoma, kiekvienas gali susikurti savo individualų ritualą ir mėgautis aromatų ir ramybės oaze. 

Kaip smilkyti Palo Santo lazdeles?

Tam, kad galėtumėte mėgautis lazdelės kvapais, turite žinoti jų smilkymo procesą, kuris vyksta taip:

  • Palo Santo lazdelę uždekite nuo žvakės bei pakreipkite 45 laipsniu kampu uždegta dalimi į apačią (tam, kad geriau įsidegtų)
  • Tegul medžio atraižėlė dega nuo 30 sekundžių ir 1 minutės, o tada ugnį užpūskite
  • Su smilkstančia lazdele apeikite po visas savo gyvenamąsias patalpas (ypač tuose vietose, kur reikalingas energetinis poveikis)
  • Kai baigsite smilkymo procesą, lazdelę įdėkite į specialų indą, kuris yra atsparus ugniai ir palikite lazdelę, kad ji savaime užgestų

Palo Santo lazdelės smilkymas atneša ramybę, tyrumą bei teigiamus pojūčius tiek išorėje, tiek viduje. Šios lazdelės tinkamos tiems, kas nuolat patiria stresą, nerimą, nemigą, nuolat jaučiasi įsitempę ir prispausti kasdienybės. Palo Santo lazdelės padeda atsipalaiduoti, įsiklausyti savęs bei sukurti aplink save energetinį lauką. Taip pat Palo Santo lazdelės tinkamos ir tiems, kurie jau ilgą laiką jaučiasi atitolę nuo tikrojo savęs. Jos puikiai padės atrasti tinkamą kelią ir sugrįžti į savus rėmus. Atsipalaidavimo ritualus galite daryti ir su sau artimu žmogumi!

Scroll to Top