Kaip derinti keliones su darbu?

Rutininis darbas nuo ryto iki vakaro, kai iki gyvo kaulo įsiėdė mėnesių mėnesius nesikeičianti darbinė aplinka, veikia tarsi lėtai veikiantis nuodas, kuris ilgainiui sugriauna psichologinę vidinę pusiausvyrą, priveda prie ilgalaikės depresijos. Todėl įvairiausių sričių darbuotojams kartą per metus leidžiama nors keliolikai dienų pakeisti aplinką, suteikiant jam atostogas. Dirbantiesiems gi norisi pabūti vieniems ar su šeima tarp visai nepažįstamų žmonių. Ir tai ne problema šiame informacinių technologijų amžiuje, nes galima darbą derinti su poilsiu net ir tada, jei tai būtų darbas užsienyje.

Kokios galimybės ir kokie išmėginimai gali laukti, kai dirbi ir poilsiauji vienu metu?

Daugeliu atvejų pavestas užduotis galima atlikti internetu, produktyviai darbuojantis išvykoje, efektingai derinant darbo ir poilsio valandas. Nuotolinį darbą dirbantis specialistas, padirbėjęs keletą valandų, po to gali smagiai leisti laiką, pasirinkdamas jam palankiausią intarpą tarp darbų. Atokvėpio metu jis gali mėgautis paplūdimio teikiamais malonumais, pasilepinti gardžia svetimų kraštų virtuve ar dalyvauti kokioje nors turiningoje ekskursijoje.

Pats didžiausias išmėginimas tokiems darbuotojams – tai darbo disciplina. Juk kartais noras pasiduoti dykaduoniavimui ir tuščiam laiko švaistymui pramogų rojuje gali nustumti į šoną darbinį režimą. Vis dėlto darbuotojas privalo nepamiršti, jog jis nėra turistas ir ne atostogauti atvyko į egzotinę šalį ar kurortą. Todėl išmintingiausia protingai dienoje paskirstyti darbui skirtas valandas, o visiškai atsipalaiduoti savaitgaliais, kaip būna ir įprastose darbovietėse.

O jeigu norite dirbti ne nuotoliniu būdu ir tuo pačiu keliauti?

Ne visi dirba su informacinėmis technologijomis, tad negi jiems užkirstas kelias tuo pat metu ir dirbti, ir keliauti po pasaulį? Kokios profesijos suteiktų tokias galimybes? Viena tokių – tai skrydžių palydovas. Tai ne tik gerai apmokamas darbas, bet atsiranda galimybė apskristi bent dalį pasaulio. Panašią galimybę garantuoja ir darbas kruiziniame laive. Juk čia reikalingi įvairiausių profesijų atstovai, aptarnaujantys keleivius. Tai ne tik gelbėtojai, virėjai, barmenai, padavėjai, bet ir gydytojai, vaikų prižiūrėtojai ir pan. 

Plačias galimybes keliauti ir tuo pat metu dirbti suteikia kelionių organizavimo agentų, gidų profesijos. Savo privalumų turi ir darbas tarptautiniame viešbučių tinkle, nes tada atsiranda galimybė būti perkeltam iš vieno įmonės viešbučio į kitą, kai jūs tuo pat metu galėsite ir keliauti, ir dirbti. Tai gali būti ir darbas Švedijoje.

Scroll to Top