Į ką reikia atkreipti dėmesį keliaujant su kūdikiu?

Į ką reikia atkreipti dėmesį keliaujant su kūdikiu?

Kelionės – ypatingas įvykis mūsų gyvenime. Joms būtina tinkamai pasiruošti, o pasiruošimo reikia dar daugiau, jei planuojama keliauti su kūdikiu. Tad, kokie yra svarbiausi dalykai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį, jei planuojate keliauti su mažyliu?

Visų pirma, atsakingai rinkitės transporto priemonę, kuria keliausite. Žinoma, tai įmanoma ne visada, nes didelę įtaką turi asmeninės aplinkybės bei kelionės tikslas. Tačiau, jei tik yra galimybė, kelionę su kūdikiu verta planuoti traukiniu, lėktuvu ar automobiliu – keliaujant šiomis transporto priemonėmis, bus kur kas patogiau kūdikį pamaitinti ar pakeisti jam sauskelnes. 

Jei kelionė su mažyliu yra planuojama traukiniu, tokiu atveju, ypač puikiu pasirinkimu taps sprendimas nusipirkti visą kupė – tuomet būsite tikri, kad svetimi žmonės netrikdys mažylio ramybės, be to, turėsite daugiau asmeninės erdvės. 

Tuo atveju, jei kelionė su mažyliu yra planuojama automobiliu, reikėtų labai atsakingai suplanuoti, ar bus galimybė patogiai pakeisti sauskelnes, mažylį pamaitinti. Taigi, jei laukia ilga kelionė, savo maršrutą turėtumėte suplanuoti taip, kad būtų galima pasinaudoti mamai bei vaikui skirtomis erdvėmis.

Na, o kelionė lėktuvu yra bene pats geriausias variantas, kadangi net patys ilgiausi atstumai bus įveikiami ypač greitai, be to, visada turėsite galimybę pasinaudoti mamai bei vaikui skirta erdve, tad tokie veiksmai, kaip sauskelnių keitimas ar žindymas bus kur kas paprastesni. 

Bene pats blogiausias sprendimas, kurį galite priimti ruošdamiesi keliauti su kūdikiu, yra ilga kelionė autobusu. Keliaujant šia transporto priemone, net ir neilgi atstumai bus įveikti per ilgesnį laiką nei keliaujant automobiliu, be to, gali kilti sunkumų, norint pakeisti sauskelnes ar pamaitinti mažylį.                                              

Daugiau naudingos informacijos, jei domina keliavimas su kūdikiu, rasite    https://mamaiirvaikui.lt/category/zindymas/.

Scroll to Top