5 sodybų apželdinimo idėjos

5 sodybų apželdinimo idėjos

Jūsų sodyba gali tapti tikru rojaus kampeliu, kuriame norėsis praleisti kuo daugiau laiko. Na, o, kad sodyba būtent tokia ir būtų, būtina ją kokybiškai bei estetiškai apželdinti. Trūksta idėjų, kaip tą padaryti? Štai,  sodybų apželdinimo idėjos.

Užtikrinti privatumą – labai paprasta

Ne paslaptis, kad daugelis žmonių pageidauja, kad sodyba taptų vieta, kur bus jauku leisti laiką, o taip pat – pavyks išvengti pašalinių akių. Gera žinia, kad užtikrinti privatumą labai paprasta, tereikia rinktis aukštesnius, užuovėją suteikiančius augalus. Puikiai tiks tujos ar kiti dekoratyviniai krūmeliai, kurių aukštis siekia bent kelis metrus,  o taip pat – ir įvairūs vijokliai, kuriais patogu apželdinti sienas, tvoras,  pavėsines.

Sprendimai užmiesčio sodybai

Jei jūsų sodyba yra užmiestyje ir joje praleidžiate ne visą savo laiką, jos apželdinimui rinkitės įvairius daugiamečius, mažai priežiūros bei vandens reikalaujančius augalus. Tokie augalai išliks puikios išvaizdos net ir tuo atveju, jei daug laiko praleisite mieste.

Vieta maistui gaminti

Jei esate po atviru dangumi gaminto maisto gerbėjai, tai sodybos apželdinimo klausimas nebus išspręstas iki tol, kol neįsirengsite vietos maistui gaminti. Taigi, numatykite, kur bus šiam tikslui skirta vieta – įrenkite ne tik laužavietę ar grilio laikymui skirtą vietą, bet ir staliuką su kėdėmis, kad būtų patogu skanauti jau paruoštą maistą.

Kiek spalvų turėtų būti jūsų sodyboje?

Dar vienas klausimas, kuris irgi turi būti aptartas prieš apželdinant sodybą, tai – spalvos. Kiek spalvų turėtų būtų matoma sodyboje, kad būtų sukurtas estetiškas, nuotaikingas, tačiau ir skoningas vaizdas? Specialistai pataria rinktis 5 – 7 pagrindines spalvas sodybos želdinimui.

Sodyboje – ne tik augalai

Na, ir, žinoma, nepamirškite, kad apželdinant sodybą, yra svarbūs ne tik augalai – rinkitės ir įvairias medines, akmenines dekoracijas. Daugiau naudingų įžvalgų rasite https://darzininkyste.lt/category/aplinka/.

Scroll to Top