Indija

Indijos Respublika – valstybė pietų Azijoje. Indija – daugiausiai gyventojų turinti demokratija. Per pastaruosius dešimtmečius šalyje padidėjo tiek Indijos gyventojų skaičius, tiek šalies strateginė svarba. Šiaurėje ir šiaurės rytuose Indijos sienas sudaro – Himalajai (aukščiausias pasaulio kalnynas). Ši šalis pilna nuostabių vaizdų. Indija užima didžiąją Indijos subkontinento dalį ir yra septinta pagal plotą pasaulio šalis. Ilgiausios Indijos upės: Gangas, Brahmaputra, Jamuna, Godavari, kaveri, Narmada, Krišna. Šalies klimatas vyrauja nuo tropikų pietuose ir centre, iki vėsesnio oro šiaurinėje (Himalajuose).

Ši šalis pasižymi tuo, kad turi daug kultūrų ir daug religijų. Indijoje švenčiamos įvairių religinių tradicijų ir etninių grupių šventės. Na, o visiems bendros šventės yra tik trys: Respublikos diena, Nepriklausomybės diena ir Gandhi Džajanti (Mahatmos Gandžio gimtadienis).

Indijos kalbos skirstomos į dvi didžiausias grupes. Šiaurinėje šalies dalyje daugiausia kalbama indoarijų kalbomis (apie 74%), pietų pusėje paplitusios dravidų kalbos (apie 24%). Likusios Indijos kalbos priklauso austroazinių ir tibetiečių-birmiečių kalbų šeimoms. Oficialioms reikmėms vartojamos hindi ir anglų kalbos. Indijoje pagal religijas 80,5 % indų yra induistai, o musulmonai sudaro tik 13,4 % visos populiacijos. Šiuo metu Indijoje gyvena apie 1,1 milijardo žmonių ir pagal šiuos rodiklius šalis nusileidžia tik Kinijai.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top