Kinijos istorija

Kinija nuo senovės paslaptinga ir labai graži. Visuomet populiari ir patraukli užsienio turistams. Gausūs ištekliai, augalija, mineralų įvairovė, įspūdinga žemė užaugino daugybe Kinijos gyventojų.

Viena didžiausių šios šalies vertybių yra jos ilgis ir turtinga istorija. Oficialiai „Liaudies Respublikos Kinija“ buvo pavadinta 1949 metais. Nuo tada ši šalis sukūrė save savarankišką ir labai energingą.

Kinija didžiuojasi savo žmonėmis, kultūra, skirtumu ir savitais papročiais. Ši valstybė pasauliui padovanojo keturis didžiausius išradimus: paraką, spausdinimą, kompasą ir popierių. Kovos menai, kurie tik neseniai pradėjo kilti populiarumo aukštumose kitose šalyse, Kinijoje tai buvo kultūros dalis šimtmečiais. Ši šalis labai turtinga savo paveldu. Taip pat nepamirškime ir kinų maisto. Jų virtuvė paplitusi visame pasaulyje ir sulaukusi didelio dėmesio.

Svarbiausia religija Kinijoje laikoma – Budizmas. Manoma, kad religija išplito šalyje per Han dinastiją iš Hotan Xinjiang Centrinės Kinijos. Per Kinijos vystymąsi ji turėjo didelę įtaką kinų kultūros tradicijai, taip tapo viena svarbiausių religijų šalyje tuo metu.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top