Dokumentų reikalingų kelionei vertimas

Keliaujant į svečias šalis neretai susiduriame su dilema- kokius dokumentus reikia turėti su savimi ir ar būtina juos išversti į kitą kalbą. Šiandieną mes Jums pristatysime pagrindinius dokumentų tipus, kurie reikalingi keliaujant tiek į artimas, tiek į tolimas šalis.

Pasas ar tapatybės kortelė

Pasas yra vienintelis patikimas kelionės dokumentas, kuris užtikrina Jūsų teisę keliauti į svečią šalį. Tapatybės kortelė galioja tik Europos šalyse, tai darant vertimas nebūtinas. Tačiau keliaujant toliau verčiau pasirūpinkite paso vertimu. Profesionalus dokumentų vertimas daug nekainuoja, tačiau gali sutaupyti Jums galybę laiko bei nervų.

Viza

Dauguma turistus viliojančių šalių reikalauja vizos, todėl nepamirškite pasidomėti ar šis dokumentas Jums reikalingas. Taip pat iš anksto žinokite kiek dienų ruošiatės praleisti svečioje šalyje, nes vizos dažnai būna terminuotos. Šio tipo dokumento dažniausiai versti nereikia, kadangi jis ruošiamas iškarto dvejomis kalbomis.

Kelionės draudimas

Nepriklausomai nuo to kiek laiko planuojate praleisti užsienyje, Jums būtinas kelionės draudimas, kuris nelaimės atveju padengs gydymo išlaidas. Šio dokumento vertimu taip pat vertėtų pasirūpinti, nes Lietuvoje dažniausiai jis išrašomas tik originalo kalba.

Vairuotojo pažymėjimas

Jei kelionės metu planuojate vairuoti transporto priemonę, vertėtų pasirūpinti pažymėjimo vertimu. Tai padės išvengti nemalonumų, bus lengviau išsinuomoti automobilį ar kito tipo mašiną.

Kiekvienas iš mūsų keliaudamas tikisi išvengti nesklandumų, tad geriausia tai daryti iš anksto pasiruošiant. Dokumentai yra bene svarbiausias dalykas keliaujant, tad svarbu skirti didelį dėmesį jų sutvarkymui. Sėkmės keliaujant!

Scroll to Top