Auto nuoma: kokius automobilius mėgsta lietuviai ir svečiai iš užsienio?

Auto nuoma – paslauga, kurią spėjo pamėgti ir lietuviai, ir svečiai iš užsienio. Tai patogus ir gana ekonomiškas būdas keliauti ir savo malonumui, ir verslo reikalais. Auto nuomos poreikis paskutiniu metu sparčiai auga, todėl nusprendėme pasidomėti, kokie automobiliai žavi mūsų tautiečius ir Lietuvos svečius.
Anot auto nuomos salone dirbančio Algimanto, lietuviai ir broliai latviai taupūs ir praktiški žmonės, jie puikiai nusimano automobiliuose, vertina kokybę ir patogumą, tačiau juos dažniausiai domina nedidukai, ekonominės klasės automobiliai, su kuriais būtų patogu „nardyti“ tarp eismo juostų. Tiesa, jei automobilis yra nuomojamas kažkokiai ypatingai progai, tada visų žvilgsniai krypsta į prabangias transporto priemones, tačiau paprastumas laimi, kai kalba pasisuka apie kasdienines keliones.
Ne paslaptis, kad daugiausiai simpatijų sulaukia vokiški automobiliai, nes kiekvienas lietuvis žino, kad kas jau kas, o vokiečiai išmano, kaip gaminti patikimus automobilius. Kita vertus, auto nuoma siūlo pakankamai naujus ir techniškai tvarkingus automobilius, todėl pašnekovas rekomenduoja nespjauti ir į prancūzišką klasiką ar itališką eleganciją, kurią pamėgo keliautojai iš tolimosios Japonijos ar Kinijos.
O štai visiškai kitokia situacija su svečiais iš Baltarusijos ar Rusijos, daugelį jų sieja aitra prabangai ir galingiems automobiliams, todėl atvykę į Lietuvą jie dažniausiai neskaičiuoja ir ima tai, ką geriausio gali pasiūlyti auto nuoma.
Tiesa, auto nuomos salone dirbantis Algimantas pastebi, kad skiriasi ne tik reikalavimai nuomojamam automobiliui, bet ir vairavimo stiliai. Daugelis lietuvių, latvių, vokiečių ar svečių iš Skandinavijos išnuomotą automobilį saugo ir jaučiasi už jį atsakingi. Tuo tarpu, su kaimynais iš Maskvos ar Minsko kyla šiek tiek daugiau rūpesčių: tai į dyzelinu varomą automobilį būna pripilama benzino, tai salonas pradeginamas ar nubrėžiamas sparnas.
Visgi, būtina pažymėti, kad vairavimo įgūdžiai ir etiketas kelyje dažniausiai priklauso ne nuo tautybės, o elementaraus išprusimo, todėl kuriozinių ar nelaimingų įvykių pasitaiko ir mūsų tautiečiams, ir svečiams iš užsienio. Kita vertus, jei dažniau prisimintumėm, kad kelyje būtina gerbti visus eismo dalyvius, auto įvykių ir nemalonių situacijų būtų išties mažiau.

Scroll to Top