Automobilių nuoma

Kokios tendencijos lemia automobilių nuomos verslo suaktyvėjimą?

Automobilių kiekis eismo sraute bei sausakimši daugiabučių kiemai meluoti negali – mūsų visuomenė yra stipriai mobilizuota. Namų ūkis savo nuosavybėje neretai turi daugiau nei vieną automobilį. Atsižvelgus į šį faktą, automobilių nuoma užsiimantieji verslininkai turėtų pradėti ieškoti naujos veiklos nišos. Tačiau reali situacija pastarųjų atžvilgiu yra gerokai patrauklesnė. Nuolat auga nauji transporto nuomos punktai, o kai kuriais atvejais klientai, nesuskubę laiku rezervuoti pageidaujamo modelio, lieka be automobilio. Kokie veiksniai lemia išaugusį klientų, susidomėjusių automobilių nuoma, skaičių?
Įvairaus pobūdžio masiniai renginiai
Pasaulyje garsaus muzikos atlikėjo koncertas, tarptautinės reikšmės sporto varžybos ar svarbus verslo pasaulio renginys, sutraukiantis svečius iš įvairių valstybių bei kiti renginiai – įvykiai, kurių metu transporto nuomos bendrovės nestokoja užsakymų. Šiuo atveju automobilius dažniausiai nuomojasi atvykėliai iš užsienio, kas lemia prabangesnių modelių paklausą. Neretai svečiai nusprendžia pasinaudoti proga ne tik sudalyvauti renginyje, į kurį atvyko, bet ir susipažinti su Lietuvos bei aplinkinių šalių apylinkėmis. Tokiu atveju transporto nuomos paslaugos teikėjai gali džiaugtis itin didelėmis pajamomis.
Šiltasis metų sezonas
Atšilus orams prasideda masinis judėjimas skersai-išilgai Lietuvos teritorijos, o kai kada nuklystama ir į užsienio šalis. Sprendimą į kelionę leistis su išsinuomotu automobiliu lemia įvairūs faktoriai:

  • nuosavame automobilyje trūksta erdvės;
  • automobilis dėl tam tikrų priežasčių reikalingas kažkam iš namiškių;
  • įvertinus visus galimus niuansus, nusprendžiama, jog automobilių nuoma labiau apsimoka nei nuosavo transporto eksploatacija.

Atšilę orai į nuomos punktus pritraukia ne tik nuolat Lietuvos teritorijoje gyvenančius, bet ir pailsėti sugrįžusius emigrantus bei užsieniečius.

Didžiausios metų šventės
Gražiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji Metai – į tėvynę sugrąžina svetur dirbančius asmenis. Šiuo periodu būtent jie tampa pagrindiniais transporto nuomos bendrovių klientais. Pastarieji dažniausiai grįžta be nuosavo automobilio, o per trumpą laiko tarpą stengiamasi aplankyti po visus Lietuvos kampelius išsibarsčiusius artimuosius. Pakankamai gerai finansinė padėtis pastariesiems leidžia patenkinti savo poreikius ir reikiamam laikotarpiui išsinuomoti automobilį.

Nors lietuvaičių šeimos ūkiai automobilių gausa nesiskundžia, tačiau ir automobilių nuoma neabejotinai yra populiari. Minėtais kritiniais laikotarpiais, kai transportas tampa itin paklausus, verslininkai skaičiuoja išaugusias pajamas, o klientai, neįvertinę poreikio automobilį rezervuoti iš anksto, bando rasti bet kokį prieinamą variantą.

Scroll to Top