vyną ir alyvuoges apsaugojo burbulinė plėvelė

Italijos vyno ir alyvuogių glebėtoja – burbulinė plėvelė

Atostogos – laikas, kai norime pailsėti nuo darbų, rutinos, pamiršti kasdienybę ir keliauti ten, iš kur nesinorės grįžti namo. Kaitri saulė ir gaivi jūra? Įspūdinga architektūra? Kalnai? Sniego pusnys? Kiekvieną iš mūsų žavi skirtingi atostogų malonumai. Šį kartą savo žavesiu suviliojo vienas garsiausių itališko vyno regionų, esantis Italijos Šiaurės vakaruose – Pjemontas.
Italija, turbūt, viena dažniausiai turistų lankomų Europos šalių, nes ji žavi savita maisto kultūra, išskirtinėmis madomis bei rūbų pramone. Italai didžiuojasi savo architektūra, menu, muzika, o pati šalis palanki turizmui. Konkrečiai kalbant apie Pjemontą, plačiai žinoma, jog šio regiono pažodinė reikšmė yra „kalno papėdėje“. Nusitaikėme į kelis šio regiono miestukus, kurie paliko didžiulį įspūdį. Novara, kurioje plačiai vystoma naftos, automobilių, metalurgijos pramonė bei vyndarystė, sužavėjo savo katedra, Romėnų siena bei paveikslų galerija. Bene didžiausią įspūdį paliko Verčelis, kuris istorikų manymu yra vienas seniausių Italijos miestų (gali būti, kad jis įkurtas net 600 m. pr. m. e.). Nepaisant išlikusių romėnų sarkofagų, amfiteatro ir hipodromo, nežavėti negali ryžių auginimo centras, kurį supa drėkinamieji laukai, užliejami, paprastai, tik vasarą. Bjela – nuostabaus gamtovaizdžio pavyzdys. Šis Italijos miestas yra pačioje Alpių papėdėje, Bo kalnyne, šalia Kamino ir Mukronės kalnų, kur nestinga ežerų ir šaltinių. Kelionė buvo itin turininga, jau nekalbant apie ragautą maistą ir vyną… Pastarasis – šios temos „kaltininkas“. Ką pirkti draugams lauktuvių iš Italijos? Vyno ir alyvuogių! Kaip viską saugiai supakuoti ir pargabenti? Nesinorėjo iš lagaminų traukti butelių ir stiklainių duženų, atvirkščiai – troškome Italiją primenantį skonį parvežti artimiesiems, o ir patys tikėjomės sentimentais „paskanauti“. Išgelbėjo burbulinė pakavimo plėvelė, į kurią teko vynioti kiekvieną butelį ar stiklainėlį. Niekada anksčiau nebuvau jos naudojusi ir nė nenutuokiau, jog tie oro burbuliukai nėra tik smagus užsiėmimas juos sprogdinant!
Šį kartą draugai ragavo laimingai parkeliavusį vyną iš Italijos, skanaudami iš ten pat parvežtas alyvuoges. Laukia kita kelionė.. Įdomu, ką burbulinė plėvelė gelbės šiais metais?

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top