latvija

Patarimai keliaujantiems į Latviją

Kelionė į kaimyninę Latviją nereikalauja daug papildomų žinių – daug kas vyksta panašiai, kaip ir mūsų šalyje, todėl nusprendę aplankyti šią šalį ir susipažinti su lankytinomis vietomis ir praplėsti savo akiratį, nepatarsite kultūrinio šoko ar kitų nepatogumų. Visgi, yra keletas dalykas, kuriuos žinant iš anksto, kelionė taps dar malonesnė – beliks kartu su savimi pasiimti tik gerą nuotaiką ir iš anksto susidaryti kelionės maršrutą.

Prieš kelionę kelis kartus reikėtų pasitikrinti, ar įsidėjote dokumentus – pasų prireiks ne tik Jums, bet ir vaikams, todėl norėdami išvengti papildomų rūpesčių, jais pasirūpinkite iš anksto.

Kai dokumentai jau paruošti, vertėtų pagalvoti ir apie maršrutą – Latvijoje plačiai išvystytas turizmas, todėl daugelyje vietovių turėsite kur apsilankyti. Tam, kad viskas klostytųsi sklandžiai ir per trumpą laikotarpį būtų galima pamatyti kaip įmanoma daugiau, iš anksto suplanuokite, kur labiausiai norėsite apsilankyti ir išsirinkite patogias nakvynės vietas. Šioje šalyje lengvai rasite tiek viešbutį, tiek nakvynės namus, tačiau iš anksto susipažinę su kainomis, galėsite sutaupyti papildomų lėšų.

Nusprendus į maršrutą įtraukti Jūrmalą, reikėtų atkreipti dėmesį, jog šiltuoju sezonu, kuris prasideda nuo balandžio mėnesio ir tęsiasi iki rugsėjo pabaigos, įvažiavimas į šią kurortinę Latvijos dalį yra mokamas. Tiesa, daug investuoti norint pamatyti Baltijos jūrą iš kitos šalies perspektyvos nereikės – įvažiavimas kainuoja porą eurų.

Daugelis Latvijos kelio ženklų yra šiek tiek mažesni, nei mes esame įpratę juos matyti, todėl pasistenkite juos įsidėmėti iš karto. Tai pravers ir tais atvejais, kai ieškote kelio – prie sankryžos kelio ženklai ne visuomet pasikartoja, todėl neatkreipus dėmesio į anksčiau matytą kelio ženklą, teks pasikliauti savo nuojauta. Eismo taisyklės nesiskiria nuo lietuviškų, todėl prisisekite saugos diržus ir keliaukite pažinti kaimyninio krašto – čia tikrai turėsite su kuo susipažinti.

Scroll to Top