vaikiski drabuziai

Vaikiškų drabužių mada skirtingose pasaulio šalyse

Vaikiškiems drabužiams skiriamas vis didesnis dėmesys – jeigu seniau juos tiesiog kopijuodavo nuo suaugusiųjų, dabar vyksta atskiros madų šventės, kurių metu šalys pristato vaikams skirtas drabužių kolekcijas. Tokių renginių metu galima ne tik susipažinti su vyraujančiomis tendencijomis, bet ir palyginti, kaip skiriasi vaikiškų drabužių mada skirtingose pasaulio šalyse.
Kinijos dizainerių kurti vaikiški drabužiai atrodo paprastai, tačiau stilingai – čia kur kas svarbesnis patogumo klausimas. Kai kurioms kolekcijoms įtaką padarė ir populiarioji kultūra, todėl net ir vaikų madoje galima rasti pramogų pasaulio garsenybių rūbus primenančių derinių.
Italijoje manoma, jog drabužiais reikėtų išreikšti save ir pabrėžti savo jaunystę – dėl šios priežasties kuriami išskirtiniai rūbai, kurie galėtų patikti įvairius stilius propaguojantiems paaugliams ir dar ne tokiems išrankiems mažiesiems. Nevengiama prabangesnio stiliaus, tarpusavyje derinamos skirtingos medžiagos ir raštai.
Visuose šiaurės kraštuose, kur kas svarbesnis už stilių tampa šilumos klausimas – vis dėl to, drabužių kūrėjai šiose šalyse stengiasi kurti ryškių, šiltų spalvų drabužius vaikams. Ryškios gėlės, akį traukiantys spalvų deriniai suteikia galimybę vaikams pajusti linksmąją žiemos pusę ir tuo pačiu išėjus į lauką nesušalti.
Visų šalių vaikiškų drabužių madoje, nepriklausomai nuo vyraujančių tendencijų, vyrauja kokybiški ir ilgaamžiai deriniai, kuriuos patogu dėvėti ir prižiūrėti. Audinys turi nevaržyti judesių, leisti odai kvėpuoti, jos negraužti ir tuo pačiu neprarasti savo prekinės išvaizdos jau po pirmojo skalbimo. Tokie rūbai patinka tiek mažiesiems, tiek jų tėveliams – jeigu drabužis pagamintas kokybiškai, jau galima svarstyti ir apie tam tikras mados tendencijas.
Ar rinksitės kinišką patogumą, Italijos prabangą ar labiau rūpinsitės drabužių šiluma, taip pat priklausys nuo gyvenamosios šalies tendencijų, tačiau šią užduotį lengviausia patikėti savo mažiesiems, kurie turi savo nuomonę visais gyvenimo atvejais.

Scroll to Top