Paskutinės minutės kelionės į Bulgariją

Paskutinė minutė į Bulgariją – 5 patarimai, kad kelionė praeitų tinkamai

Paskutinės minutės kelionės į Bulgariją – šiuo metu tai yra itin paklausus pasiūlymas, kurį pateikia ne viena keliones organizuojanti agentūra. Dėl kokios priežasties? Atsakyti į šį klausimą yra labai paprasta ir lengva, kadangi paskutinės minutės kelionės į Bulgariją ir į kitas Europos sąjungos šalis yra itin pigios.

Paskutinės minutės kelionė į Bulgariją

Paskutinės minutės kelionės į Bulgariją yra labai paklausios tarp įvairaus amžiaus žmonių. Skrydžių agentūros neretai parduoda pigius lėktuvo bilietus iki skrydžio pradžios likus vos kelioms dienoms ar savaitei, todėl šios kelionės ir yra pavadintos paskutinės minutės, kadangi į jas žmonės bilietus nusiperka labai vėlai. Šiuo pasiūlymu pasinaudoja neretas žmogus, todėl paskutinės minutės bilietų galima pamatyti labai dažnai.

5 patarimai, kad kelionė praeitų tinkamai

  1. Viską sužinoti apie bulgarų tradicijas ir kultūrą. Šis patarimas yra labai svarbus kiekvienam dažnai keliaujančiam žmogui ir net nesvarbu į kurią pasaulio šalį jis keliauja. Tikrai yra naudinga žinoti kitos šalies gyventojų kultūrą, pasidomėti tradicijomis tam, kad ten lankantis netyčia jų neįžeistumėte, neįžeistumėte pačios šalies.
  1. Išmokti pagrindines frazes, žodžius ar sakinius. Turistus bulgarai priima labai noriai ir geranoriškai, todėl kiekvienas turėtų pamaloninti ir pačius bulgarus, mokėdamas  su jais pasisveikinti, padėkoti ir palinkėti geros dienos jų kalba. Mokėti pagrindines frazes pravers bet kurioje situacijoje, kadangi tai iš ties labai gražus gestas, parodantis, kad turistas gerbia tautą ir ja domisi.
  2.  Nepamirškite svarbiausių gestų. Bulgarai naudoja šiek tiek kitokius gestus nei lietuviai, todėl nepamirškite, kad galvos linktelėjimas skirtingai nei Lietuvoje, turi kitokią reikšmę – neigimą ir atsakymą „ne”. Vėlgi, galvos sukiojimas į skirtingas puses reiškia pritarimą ir teigiamą atsakymą.
  1. Susiplanuokite kelionės biudžetą iš anksto. Leidžiantis į bet kurią kelionę, labai svarbu iš anksto susiplanuoti kiek ir kam pinigų skirsite. Tam, kad galėtumėte susiplanuoti kelionės biudžetą, turėtumėte susiplanuoti ir ką žadate nuveikti bei pamatyti pačioje Bulgarijoje. Pasidomėkite kurie lankytini objektai mokamai, o į kuriuos galima patekti be jokio užmokesčio, paskaičiuokite kiek išleisite pietums, vakarienei ar maloniems pasisėdėjimams kavinėse, apgalvokite kurias pramogas išbandysite. Nepamirškite pasiimti papildomų pinigų, nupirkite draugams ir šeimos nariams lauktuvių, bulgariško šokolado ar kitokių mielų staigmenų.

5. Pasiimkite tik pačius reikalingiausius daiktus ir tinkamai susikraukite lagaminą. Nepamirškite prieš keliaudami pasidomėti kokia temperatūra bus jūsų kelionės laikotarpiu – taip daug lengviau susidėsite daiktus ir žinosite kokių orų tikėtis Bulgarijoje.

 

Scroll to Top