parduodamas namas

Patarimai perkant namą

Kai gyvenimas ankštame bute su keliais vaikais ir antrąja puse tampa sunkiai pakeliamas, nori nenori pradedi svajoti apie erdvesnį būstą – parduodamą namą priemiestyje – su kiemu, gražioje ir tvarkingoje kaimynystėje. Galbūt tai jau galėtų būti ir ta vieta, kur vasarą lakstys būsimi anūkai?
Išpildyti gražioms svajonėms reikia šiek tiek pastangų, kapitalo ir idėjų. Išsirinkti tinkamiausią sklypą su namu yra sudėtinga užduotis, todėl svarbu paisyti šių taisyklių:

  • Išsirinkite ne tik širdžiai mieliausią, tačiau ir strategiškai geriausią miesto rajoną. Tai turi būti perspektyvi vietovė, ateityje tapsianti dar funkcionalesnė ir patogesnė gyvenimui.
  • Nenorite permokėti nė vienu euru, todėl pasidomėkite namų kainomis pasirinktame rajone. Jei jums siūloma aukštesnė negu rinkos kaina, galite ginčytis su pardavėju.
  • Pasidomėkite, ar parduodamam namui reikės papildomų remontų bei apdailos. Bet kuris namo defektas reiškia mažesnę kainą dabar, tačiau būtiną investiciją vėliau. Svarbiausi aspektai – langai, stogo būklė, apšiltinimas, vamzdynai.
  • Svarbu susižinoti apie įprastus vandens, elektros, dujų mokesčius gatvės namams. Įprasta, kad centre esančiuose namuose šie mokesčiai yra didesni.
  • Jei svajojate apie didelį kiemą, apsižiūrėkite, ar namui priklausanti kiemo dalis yra pakankama jūsų planuojamam sodui, baseinui ar terasai. Atkreipkite dėmesį, ar nėra jums nenaudingų žemės paviršiaus nuolydžių.
  • Būtinai pasidomėkite kaimynystėje nustatytu nusikalstamumo lygiu. Vienuose miesto rajonuose jis būna žymiai mažesnis nei kituose.

Atrodo, žinote svarbiausius dalykus, į ką atkreipti dėmesį perkant namą. Laikykitės šių patarimų, ir įdėję šiek tiek pastangų susikursite jaukią gyvenamąją aplinką ne tik sau, bet ir savo atžaloms.

Scroll to Top