pigios keliones i bulgarija

Rožėmis klotas kelias į Bulgariją!

Rožė – nacionalinis Bulgarijos simbolis. Šalis jau nuo seno garsėja su rožėmis ir iš rožių kuriamais daiktais. Daugelis jų – kosmetikos priemonės, vertinamos visame pasaulyje. Dabartinė Bulgarijos ekonominė situacija panaši į Lietuvos. Tiesa sakant, galbūt kiek prastesnė, todėl atvykę čia lietuviai maloniai nustemba nedidelėmis kainomis. Pigios kelionės į Bulgariją reiškia, kad nereikės išleisti daug pinigų viešbučiams, maistui ar suvenyrams, bet istoriniai ir architektūriniai paminklai sužavės ir nepaliks abejingų.

Bulgarija yra įsikūrusi pietryčių Europoje. Ji ribojasi net su penkiomis valstybėmis – Graikija, Turkija, Serbija, Makedonija bei Rumunija. Įspūdingai atrodo ir Dunojaus upė, kuri driekiasi per nemažą šalies dalį ir skiria Bulgarijos bei Rumunijos teritorijas.
Patys pirmieji žmonės Bulgarijos teritorijoje apsigyveno dar paleolito laikotarpiu. Kiek vėliau VIII -VI a. pr. Kr. trakų gentys įsikūrė savo gyvenvietes ir pradėjo kelis tūkstantmečius trukusią savo istoriją. Deja, I a. galinga Romos imperija užkariavo trakus ir prijungė teritorijas prie savo valdomų žemių. Nuo tada dabartinės Bulgarijos kraštas kaip tik nesivadino: Mezija, Trakija, Makedonija, o nuo 395 m. teritorija priklausė ir Bizantijos imperijai.

Bulgarijoje jokios kitos gėlės nebuvo taip vertinamos kaip rožės. Jas augindavo ne tik grožiui, bet ir komerciniais tikslais. Milžiniškas rožių slėnis tiek anksčiau, tiek dabar stebina ir savo kvapais svaigina turistus. Kasmet čia vyksta ir tarptautinis rožių festivalis. Iš rožių Bulgarijoje yra gaminamas rožių vanduo, aliejus, rankų kremai, kvepalai, medus, netgi – uogienė! Natūralios kosmetinės priemonės iš rožių yra ypač vertinamos ne vien kilmės šalyje – Bulgarijoje, bet ir didelėje dalyje pasaulio.

Pigios kelionės į Bulgariją metu privaloma aplankyti tam tikras rekomenduotinas vietas. Tiesa, jų yra ne viena. Priklausomai nuo to, kiek laiko planuojama būti šalyje, kiekvienam patariama nuvykti į šalies sostinę Sofiją, aplankyti kurortinį miestą Varną, Burgasą, nepakartojamus Bulgarijos paplūdimius, Vitoša kalnų masyvą. Įspūdingas, šiek tiek slaviškas, bet kartu ir Balkanų tautų žavesio turintis kraštas – Bulgarija ir pigios kelionės į šią šalį, tai puiki galimybė susiplanuoti keliones, apie kurias dar ilgai kalbėsite.

Scroll to Top