Eifelio bokštas

Mano įspūdžiai iš Prancūzijos

Prancūziją būtų galima tituluoti daugelio svajonių šalimi tikrai ne veltui – gausiai turistų lankoma, ji tikrai turi ką pasiūlyti atvykusiems poilsiautojams nepriklausomai nuo to, kurį miestą nuspręstumėte aplankyti. Tuo įsitikinimo ir mes, nusprendę neieškoti originalių sprendimų ir pasikliauti laiko patikrinta klasika – taip, pažintį su Prancūzija pradėjome nuo jos sostinės Paryžiaus.

Apie visus architektūrinius statinius ir lankytinus objektus papasakoti būtų sudėtinga – viskas atrodo išties įspūdingai. O ką jau kalbėti apie Eifelio bokštą, kuris atrodo didingai stebint jį iš apačios, ir atveria dar didingesnius vaizdus tuomet, kai esi bokšto viršūnėje. Eliziejaus laukai, Luvras, Triumfo arka – įsitikinome, jog visi šie statiniai ir gatvės yra iš tikrųjų tokie patys, kaip apie juos rašoma kelionių aprašymuose. Skirtumas tik tas, jog aprašyme nėra galimybės pajausti visur vyraujančios prancūziškos dvasios, kuri pasitinka vos tik išlipus iš lėktuvo.

Net ir tuomet, jeigu laikote save sveikuoliu ir visuomet praeinate pro kepyklėles net nežvilgtelėję į jų vitrinas, lankydamiesi Prancūzijoje tokios klaidos nepadarykite. Savoms taisyklėms nusižengėme ir mes, tačiau galime patvirtinti – tai padaryti tikrai verta! Burnoje tirpstantys kruasanai nė iš tolo neprilygo mūsų prekybos centruose siūlomoms alternatyvoms, tačiau vis dėl to ne visi bandymai ragauti baigėsi sėkmingai – užsukę į vieną kepyklėlę kruasano skoniu nelikome sužavėti, juo labiau – jau turėjome su kuo jį palyginti. Vadinasi, kokybiškų konditerijos gaminių čia tikrai yra, belieka šiek tiek paieškoti.

Tuomet būtinai užsisakykite ir ryškiaspalvių prancūziškų sausainių, kurie vadinasi macarons – ilgametės gamybos tradicijos užtikrina ypatingą jų skonį, kuriuo nei kart nenusivylėme ir mes. Ši šalis yra tikras smaližių rojus, todėl jeigu ieškote naujų atradimų virtuvėje, norite pajausti ore tvyrančią prancūzišką dvasią ar tiesiog susipažinti su visais architektūriniais sprendimais, negalėtume Jums pateikti nei vienos priežasties, kodėl nebūtų verta to padaryti.

Scroll to Top