Jaunimo stovyklos Lietuvoje

Jaunimo stovyklos Lietuvoje – ko galima tikėtis?

Vasaros atostogas norisi praleisti kaip įmanoma produktyviau – tam, kad trys mėnesiai neprailgtų ir nepraeitų veltui, jaunimas dažnai keliauja į įvairias stovyklas. Jos gali vykti ir įvairiose užsienio šalyse, tačiau iš karto svarstyti šio varianto nėra būtinybės, kadangi ir mūsų šalyje stovyklų pasirinkimas pakankamai platus. Kokių variantų Lietuvoje galima tikėtis?

Tiems, kurie į stovyklos paieškas pasinėrė pirmą kartą, iš tikrųjų sunku įsivaizduoti, kokius reikalavimus jai reikėtų kelti, todėl pirmiausia vertėtų atkreipti dėmesį, jog mūsų šalyje taip pat yra organizuojamos ir tarptautinės stovyklos. Jose dalyvauja jaunimas iš įvairių skirtingų pasaulio šalių, todėl pažinti kitas kultūras galima net ir neperžengus Lietuvos ribų – toks variantas kur kas pigesnis, tačiau tikrai ne prastesnis.

Jaunimo stovyklos Lietuvoje taip pat dažnai būna orientuotos į tam tikrą kryptį – tai gali būti sporto šaka ar kita meninė veikla. Tokiose stovyklose jaunimas dažniausiai gilina jau turimas žinias ir tuo pačiu plečia savo akiratį užsiimdami kitomis papildomomis veiklomis. Šios stovyklos ypatingai patinka propaguojamos veiklos mylėtojams – tai puiki proga ne tik dar labiau į ją įsigilinti, bet ir susipažinti su naujais bendraminčiais.

Mūsų šalyje yra ir įgūdžius tobulinančių stovyklų. Vienas iš variantų – stovykla, kurios metu skatinamas jaunuolių verslumas. Čia didinamas jų finansinis raštingumas, kalbama apie pinigus, jų valdymą ir kitus esminius dalykus, kurie jeigu ir neišugdys verslininko, tikrai pravers ateities perspektyvoms. Po tokios stovyklos jaunuolis grįš ne tik pailsėjęs, bet galbūt – ir su naujomis idėjomis.

Aukščiau išvardintos jaunimo stovyklos yra tik keletas variantų, kuriuos galima rasti Lietuvoje. Tam, kad surastumėte sau tinkamiausią, pirmiausia aiškiai turite žinoti savo poreikius – tikėtina, jog apsibrėžę juos, turėsite galimybę pasirinkti net iš kelių skirtingų panašių stovyklų variantų.

Scroll to Top