suzadetuviu ziedai

Sužadėtuvių tradicijos skirtingose pasaulio šalyse

Kiekvienoje skirtingoje pasaulio šalyje gyvuoja skirtingos tradicijos įvairiems dalykams. Kalbant apie sužadėtuves – niekas nesiskiria: tradicijos iš esmės panašios: sužadėtuvių žiedas, priklaupimas ant vieno kelio, svarbusis klausimas ir romantiška naktis, tačiau ne retai skiriasi vienas ar kitas elementas. Nusprendėme pasidalinti sužadėtuvių tradicijomis skirtingose pasaulio šalyse.

suzadetuviu ziedaiAustralija. Šiame žemyne – šalyje yra plačiai pasaulyje paplitusi sužadėtuvių tradicija, kuomet vaikinas priklaupia ant vieno kelio ir ištaria pagrindinį klausimą „Ar tekėsi už manęs?“. Australijoje priimta, kad sužadėtuvės turi vykti vakarienės metu, prie žvakių šviesos arba romantiškų atostogų metu.

 

suzadetuviu ziedasJaponija. Šioje saloje sužadėtuvės nėra laikomos įvykusiomis, kol neatlikta oficiali piršlybų ceremonija, kuomet susitinka jaunikio ir jaunosios šeimos. Jie turi apsikeisti devyniomis simbolinėmis dovanomis, kurios supakuojamos į ryžių popierių. Kiekviena teikiama dovana turi simbolizuoti tam tikrą jausmą ir linkėjimą porai, pvz. ilgaamžiškumą, turtą, sveikus vaikus ir pan.

 

suzadetuvinis ziedasČilė. Šioje šalyje sužadėtuvių žiedai turi būti teikiami ne tik merginai, bet ir vaikinui. Abu būsimieji jaunieji turi mūvėti sužadėtuvių žiedus ant dešinės rankos, o po vestuvių juos uždėti ant kairės rankos ketvirtojo piršto (bevardžio).

 

suzadetuviu ziedai

Indija. Indų poros tradiciškai laikomos susižadėjusiomis tik tuomet, kai būsimos jaunosios šeima oficialiai priima būsimo jaunikio šeimos pasiūlymą. Po šio susitarimo priėmimo yra rengiamas vakarėlis.

 

suzadetuviu ziedaiGana. Šioje Afrikos šalyje gyvuoja sužadėtuvių tradicija, kuomet vyras ir keletas jo šeimos narių keliauja prie būsimosios jaunosios šeimos durų, pasibeldžia į jas ir paskelbia savo vedybų ketinimus. Ši „beldimosi ceremonija“ vykdoma likus tik savaitei iki realių vestuvių.

 

ziedai suzadetuvemsTailandas. Tajų kultūroje sužadėtuvės vyksta kiek kitaip nei didžiojoje pasaulio dalyje. Vyras paprašo savo būsimosios žmonos rankos pasitelkdamas ‘thong mun’. Tailandietiškai tai reiškia „auksinės sužadėtuvės“. Vietoj deimantinio sužadėtuvių žiedo būsimasis jaunikis dovanoja savo būsimai žmonai įvairias dovanas, kurios turi būti pagamintos iš aukso.

Ir tai tik keleto pasaulio valstybių tradicijos, kurios eiliniam europiečiui gali pasirodyti be galo keistos, nes jis yra įpratęs prie priklaupimo ant vieno kelio, kuomet pasiūlomas sužadėtuvių žiedas ir pasiteiraujama „Ar tekėsi už manęs“. Bet pasaulyje esančios šalys ir žavi tuo, kad jos yra skirtingos.

Scroll to Top