slidinejimo kurortai

Planuojame atostogas: kaip pasirinkti slidinėjimo kurortą?

Vis daugiau lietuvių, planuodami atostogas, renkasi aktyvias ir nuotaikingas pramogas. Sparčiai populiarėjantis užsiėmimas – slidinėjimas kalnuose, atitinkantis individualius keliautojų poreikius. Iš tiesų, slidinėjimo kurortai puikus pasirinkimas tiek ekstremalių pojūčių pasiilgusiems draugams, tiek apie ramų ir jaukų laisvalaikį svajojančiai šeimai. Svarbiausia – objektyviai įvertinti kelionių pasiūlymus ir išsirinkti visus jūsų lūkesčius atitinkantį kurortą.

Esminis slidinėjimo kurortų skirtumas
Jei nusprendėte praleisti atostogas kalnuose, visų pirma turite įvertinti savo pasirengimą. Jei niekuomet anksčiau neslidinėjote, rinkitės kurortus, kuriuose dominuoja lengvesni ir ramesni, šeimoms ir nepatyrusiems slidininkams skirti maršrutai. Jei šioje srityje esate nebe naujokai, jums patiks ekstremalesni sniego keliai ir dar neišbandytos trasos. Be to, kelionei reikės ir gana didelio inventoriaus: šiltos aprangos, slidžių, šalmų. Žinoma, visą įrangą galite išsinuomoti tiesiog kurorte, tačiau daugelis patyrusių slidininkų teigia, kad komfortiškam laisvalaikiui reikalinga asmeninė įranga, kuri yra kur kas patogesnė, saugesnė ir mielesnė širdžiai.

Kur keliauti?
Europa garsėja slidinėjimo kurortais, todėl aplankyti galite ne tik Alpes ar Tatrus, bet ir kitus kalnus. Jei slidinėjimo srityje esate naujokai ir ieškote nebrangaus sprendimo atostogoms, siūlome rinktis Bulgarijos Bansko ir Pamporovo kurortus. Geromis kainomis galėsite džiaugtis ir Lenkijoje. Jei ieškote egzotikos, siūlome leistis į Gruzijos ar Turkijos trasas. Beje, pasidomėkite, ar slidinėjimo kurortas yra prieinamas jūsų pasirinktu metų laiku. Geriau rinktis vietą, kurioje slidinėjimo sezonas yra prasidedantis arba besibaigiantis – taip išvengsite minios ir spūsčių.

Kelionės planavimas ir išlaidos
Kad išvengtumėte nesklandumų, siūlome iš anksto pagalvoti apie kelionę. Ar ketinate skristi? O gal nuomositės automobilį? Įvertinkite abiejų sprendimų pliusus ir minusus, pasidomėkite skrydžio planais ir kainomis. Beje, jei planuojate skristi, būkite atidūs, nes kartais taikomi papildomi mokesčiai įrangos transportavimui. Galvodami apie išlaidas, pasidomėkite nuolaidomis, kurias siūlo jūsų pasirinktas kurortas. Daugelis jų turi specialius pasiūlymus studentams, šeimoms, grupėms ar perkant bilietus iš anksto.
Pagalvokite apie tai, kur leisite naktis. Žinoma, daugelis slidinėjimo kurortų siūlo prie pat trasos esančius viešbučius, tačiau jie gali pareikalauti didelių išlaidų. Jei ieškote ekonomiškesnio varianto, pagalvokite apie galimybę apsigyventi arti esančiame miestelyje. Šiuo atveju turėsite spręsti klausimą, kaip pasiekti slidinėjimo aikštes, tačiau galime jus nuraminti – daugelis miestelių teikia nemokamo (arba minimaliai kainuojančio) vežimo į trasas paslaugas.

Scroll to Top