Garsiausi romanai, kurių veiksmas sukasi Barselonoje

Barselona – tai įspūdingo grožio miestas, galintis pasigirti turbūt garsiausia Europoje katedra ir Sagrada Familia bažnyčia. Miestas visuomet pilnas turistų, kurių čia atvyksta beveik tiek pat, kiek ir į Paryžių ar Londoną. Tad čia galima pasigrožėti architektūra, muziejais, pasilinksminti geriausiose miesto vietose pramogoms ir dar daugiau. Čia siūlome dar giliau susipažinti su miesto kultūra. Tai pravers jei žadate skristi į Barseloną.Todėl pristatome garsiausius romanus ir knygas, kurių veiksmas vyksta Barselonoje.

  • Jimmy Burns „Barca: A People’s Passion“ – tai knyga, kurioje dėstoma ilga ir gili Barselonos futbolo klubo istorija. Šis klubas atsirado 1898 metais, todėl skaityti tikrai yra apie ką.
  • Carlos Ruiz Zafon „Vėjo šėšėlis“ – tai gotikinės literatūros trileris, kurio veiksmas sukasi po pilietinio Ispanijos karo. Čia įstabiai aprašytos įvairios miesto vietos.
  • Robert Hughes „Barselona“ – garsaus autoriaus knyga apie Barselonos istoriją, kultūrą, meną. Čia rasite aprašytą tiek garsiąją Gaudi katedrą, tiek šiuolaikinius statinius mieste.
  • George Orwell „Katalonijai pagerbti“ – tai kiek kitoks Orwello kūrinys negu garsieji „Gyvulių ūkis“ ir „1984-ieji“. Čia aprašomas pilietinis ispanų karas ir revoliucija. O miestas tampa viso to centru.
  • Juan Goytisolo „Tapatybės pėdsakai“ – garsiausias ispanų rašytojas šiame kūrinyje aprašo sugrįžimą į Barseloną po tremties ir pasikeitusį gimtąjį miestą.
  • Colm Toibin „Barselonai pagerbti“ – knygos autorius Barselonoje gyveno tam tikrais laikotarpiais nuo 1970-ųjų, ir iki šių laikų pastebėtus miesto pokyčius aprašo knygoje.
  • Merce Rodoreda „Balandžių metas“ – knyga, laikoma geriausiu romanu apie pilietinį ispanų karą. Tai veikėjos Natalijos pasakojimas, kuriame atsispindi visų to meto barseloniečių jausmai.

Pigūs lėktuvo bilietai į Barseloną

Tai keli iš garsiausių romanų ir istorinių knygų apie Barseloną. Nors kai kurie šių kūrinių yra itin poetiški, tačiau jų aprašymai nuostabiai perteikia miesto aurą ir grožį. Taip pat, įsigiję pigų lėktuvo bilietą į Barseloną, nepamirškite su savimi pasiimti ir jums labiausiai patikusią knygą. Galbūt kelionė į Ispaniją ir šį nuostabų Katalonijos miestą padės pažinti būtent jūsų pasirinkta istorija ar romanas. Garsiausi romanai, kurių veiksmas sukasi Barselonoje

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top