Keisčiausios vietos Lenkijoje

Kiekviena šalis turi savo keistenybių, nesvarbu, ar tai neįprasta tradicija ar paprotys, keista šventė, ar atrodo visai “ne į temą” pastatyta skulptūra. Ne išimtis ir Lenkija. Jeigu jūsų laukia skrydis į Lenkiją ir norite šios kelionės metu čia pamatyti kuo įmanoma daugiau įdomybių, nepraleiskite šių išskirtinių vietų, kurios garsina Lenkiją visose apylinkėse ir vienus verčia pasijuokti, o kitus nuoširdžiai sužavi. Pamatysite, kad lenkai tikrai gali pasigirti išradingumu. Tad atkeliavę į Lenkiją privalote pamatyti:

  • Aukščiausia Jėzaus statula pasaulyje. Turbūt girdėjote apie Jėzaus statulą Brazilijoje? Tai Lenkijoje esanti 33 metrų aukščio Jėzaus statula lenkia net ir ją. Ją pastatyti užtruko 4 metus, o ji sveria 440 tonų.
  • Išlinkusių medžių miškelis. Lenkijoje yra miškelis, kuriame pušys yra kablio formos – visiškai išlenktos pradedant nuo kamieno apačios. Linksmiausia tai, kad niekas nežino, kodėl šie medžiai užaugo būtent tokios formos ir kas juo galėjo išlenkti.
  • Surrealistinės formos prekybos centras. Lenkai, jau galime pastebėti, mėgsta lenktas formas, todėl būtina paminėti ir Sopot mieste esantį prekybos centrą, kurio fasadas išraitytas lyg Salvadoro Dali paveiksle. Šalimais esančios parduotuvės tiesiog niršta iš pavydo, kiek turistų dėmesio sulaukia jų konkurentas.
  • Namas, pastatytas aukštyn kojom. Szymbark mieste netoli Gdansko yra namas, kuris buvo statomas visiškai aukštyn kojom – taip – jo stogas yra sulindęs į žemę, o pamatai kyšo į dangų. Architekto idėja šiuo statiniu buvo pavaizduoti komunistų partijos idėjų absurdiškumą ir atitrūkimą nuo realybės. Sakoma, kad statant šį namą darbininkams tekdavo kas kelias valandas darbo pasidaryti po gerą pertraukėlę, nes atvirkščias namo statymas jiems sukeldavo disorientaciją.

Nekantraujate pamatyti, pačias keisčiausias vietas Lenkijoje kartu su savo antrąją puse ar visa šeima? Pigūs lėktuvų bilietai į Varšuvą, Lenkiją yra puikus pasirinkimas. Keliaukite patogiai ir greitai bei pamatykite Lenkiją dar šį pavasarį ar vasarą.

Scroll to Top