Kelionė į Kroatiją. Kodėl geriau skristi lėktuvu?

Kroatija – tai spalvingų vaizdų ir šilto klimato šalis Balkanų regione. Čia kiekvienais metais susigundo nukeliauti vis daugiau turistų ir keliautojų. Vienus traukia Kroatijos kalnuotos vietovės ir miškai, kitus – nuostabūs paplūdimiai, kurių šalis turi šimtus, kadangi gali pasigirti itin ilga pakrante.

Tačiau ruošiantis kelionei į Kroatiją gali kilti klausimas, kokiu būdu čia keliauti – ar pažintinės kelionės lėktuvu į Kroatiją yra geriau nei kelionė autobusu? Turintiems vaikų, įdomu, ar kelionės lėktuvu su vaiku nebus komplikuotos, ar brangesnės. Dėl viso to nuogąstauti neverta. Iš tiesų į Kroatiją dauguma patars būtent skristi lėktuvu, nes automobiliu keliaujant į Balkanus labai pavargstama, ilgame kelyje gali iškilti automobilio gedimų, o blogiausiu atveju –  net ir avarijų.

Kelionės autobusu į šią šalį taip pat daugumai atkrenta kaip nepatogus variantas. Tai savotiškai net gi blogiau negu kelionė nuosavu automobiliu. Autobuse erdve dalinamasi su keliasdešimt  kitų keliautojų, visos kelionės metu tenka net ir ne vieną naktį praleisti miegant pačiame autobuse ant nepatogių sėdynių.

O štai keliaujant lėktuvu Kroatiją pasieksite per vos kelias valandas skrydžio. Taip galėsite šioje nuostabaus grožio šalyje praleisti dar daugiau laiko, būsite sutaupę jėgų.

Lėktuvų bilietai į Kroatiją patys pigiausi būna perkant juos bent 5-6 mėnesiai iki išvykimo datos. Dar vienas variantas – paskutinės minutės kelionės, kurios kartais taip pat parduodamos itin patraukliomis kainomis.

Iš tiesų kelionė lėktuvu į bet kurią šalį pasižymi tais pačiais dalykais – reikia turėti savo pasą, rankinis bagažas turi atitikti skrydžių bendrovės reikalavimus, kitaip teks apmokėti papildomo bagažo mokestį. Rankiniame bagaže negali būti didelio kiekio skysčių ar aštrių daiktų. Visas šias taisykles rasite internete.

Linkime gerų įspūdžių Kroatijoje!

 

Scroll to Top