Geriausi prancūziški filmai – kodėl verta keliauti į Prancūziją?

Koks yra geriausias ir nenuobodžiausias būdas pažinti šalį jei ne geriausių tos šalies filmų maratonas? O tuo labiau jeigu kalba eina apie puikiąją Prancūziją, kuri gali pasigirti garsiausiais pasaulyje naujosios bangos kino filmais ar kitais kinematografijos šedevrais, sukurtais prancūzų režisierių ir scenaristų. Kino filmai, nufilmuoti Prancūzijoje tiesiog dvelkia šios šalies aura ir net ir žmogui nežinančiam Prancūzijos istorijos ar įvairių šalies faktų ir datų gali sukurti puikų šalies įspūdį. Skrydis į Prancūziją nebus nuobodus, jei kelionės metu peržiūrėsite vieną iš šių kultinių prancūzų filmų:

  • „Amelija iš Monmartro“. Tai romantiškas ir spalvingas filmas su nuostabiąja Audrey Tautou. Visi žino ir yra matę šią juostą, tačiau nei antrą nei trečią kartą jo pamatyti nėra gana.
  • „Iki paskutinio atodūsio“. Tai naujosios bangos kino klasika, sukurta režisieriaus Jean Luc Godard. Šiame nespalvotame filme pajausite praėjusio amžiaus Paryžiaus bohemišką nuotaiką.
  • „Vidurnaktis Paryžiuje“. Šis filmas jau šių laikų juosta, sukurta Woody Allen. Tai pasakojimas apie rašytoją, kuris neįtikėtinu būdu vidurnaktį Paryžiuje persikelia laiku į tarpukarį ir susipažįsta su garsiausiais to meto rašytojais ir menininkais.
  • „Šokoladas“. Tai kultinė juosta, kurioje vaidina ir puikusis Johnny Depp. Čia rasite ir romantikos, ir nuotykių, net ir dramos.
  • „Marie Antoinete“. Šioje juostoje Kirsten Dunst įkūnija ekstravagantiškąją Prancūzijos karalienę. Tai filmas tinkantis istorijos ir baroko mylėtojams, kuriame galėsite įsijausti į senojo Paryžiaus kasdienybę ir pamatyti karališkąsias intrigas.

Nors skrydis į Prancūziją netrunka ilgai, šiuos filmus rekomenduojame peržiūrėti ir besiilsint viešbutyje po ilgos dienos, pravaikščiotos po Paryžiaus gatveles, arba grįžus iš kelionės namo, vietoj malonaus prisiminimo. Norite pajusti tikrąją Prancūzišką atmosferą? Kodėl gi nepažiūrėjus vieno iš dar nematytų filmų tiesiog ten? Pigūs lėktuvų bilietai į Paryžių, Prancūziją garantuos nepamirštamą kelionę bei dar smagesnius įspūdžius.

Scroll to Top