Vokietija: laikinai, visam gyvenimui

Šiandien, kai pasaulis tampa vis atviresnis, o žmonės yra laukiami bene visur, kelionės tampa vis paprastesnės ir lengvesnės. Dabar nereikia perplaukti plačių vandenynų norint pasiekti kitą pasaulio kraštą. Lėktuvo pagalba, galima nukeliauti į tolimiausią kampelį bei ten praleisti pačias nuostabiausias atostogas ar net apsigyventi. Tačiau norint jog kelionė vyktų sklandžiai bei jos metu būtų išvengta įvairių nemalonumų, labai svarbu susipažinti su šalies į kurią yra keliaujama kultūra bei etiketu. Kalbant apie turistams bei gyventojams patrauklią šalį Vokietiją, čia galioja tos pačios taisyklės. Nori būti matomas ir gerbiamas? Taip pat elkis ir su vietiniais gyventojais.

Ar ilsėtis, ar gyventi?

Labai dažnai iškyla klausimas: ar Vokietija yra patrauklesnė trumpoms atostogoms ar gyvenimui? Kadangi Vokietija yra ne tik finansiškai stabili, tačiau ir itin traukia turistų akį, ją galima vadinti tikru svajonių kampeliu. Būtent dėl šios priežasties dažnai nutinka taip, jog čia atvykę poilsiautojai nusprendžia pasilikti ilgiau nei kelias savaites ar metus. Ruošiatės pamatyti šią nuostabią šalį, tačiau nežinote kaip ir nuo ko pradėti? Susipažinkite su keleta Vokietijoje priimtinų taisyklių.
Pasisveikinimas ir prisistatymas

• Vokietijoje yra priimtinas pasisveikinimas rankomis. Tik artimi žmonės ar šeimos nariai gali pasisveikinti apsikabindami ar pasibučiuodami į skruostą. Lankantis Vokietijoje, labai svarbu pasistengti ir išlaikyti kuo ilgesnį akių kontaktą.
• Į žmones nepatartina kreiptis vien vardu. Taip pat, jie labai vertina asmenine erdvę. Taigi prieš bendraudami su naujai sutiktu vokiečiu jokiu būdu nepradėkite jo liesti, net jeigu tai būdų draugiški gestai.
• Neužduokite asmeninių klausimų (atlyginimą ar amžių).

Jeigu jums atrodo, kad toks elgesys yra priimtinas, galbūt ir jūs galėtumėte gyventi visų taip pamėgtoje Vokietijoje. Neabejojame, jūs būsite patenkinti tiek darbo sąlygomis, tiek draugiškais gyventojais. Svarbiausia, įdėti pastangų patiems. Tačiau nepamirškite jog prieš pradedant svarstyti gyventi ar apsilankyti tik trumpam, visų pirma reikia nuvykti į Vokietiją ne vieną kartą. Pirmiausia, pakeliaukite, pamatykite gražiausias vietas, paragaukite vietinio maisto ir tik tada pradėkite galvoti ar esate pasiryžęs vieną dieną atsikelti ir pradėti naują gyvenimą būtent šioje šalyje. Na, o jeigu Vokietijoje gyventi pasidarys kiek liūdna, nepamirškite jog siuntos į Vokietiją primins jūsų gimtąjį kraštą ir gyventi pasidarys daug lengviau. Juk iššūkiai ir nauji potyriai yra tai, kas mus veda pirmyn.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top