Persijos įlankos perlas – Dubajus

Jungtiniai Arabų Emiratai žavi savo kultūrinio palikimo, modernių statinių ir dykumos kontrastu, ypatingai Dubajus. Jame, ne taip kaip kitose islamo šalyse ir miestuose, yra ne tokia griežta tvarka, galbūt dėl to, kad pačiame Dubajuje gyvena apie aštuonesdešimt procentų atvykėlių. Tai yra pats didžiausias Jungtinių Arabų Emiratų miestas, kuriame gausu dirbtinos žalumos, dirbtinai sukurtu salų, kuriame gyvena turtingiausi šeichai. Skrydžiai į Dubajų beveik visada buna pats geriausias lankytojų pasirinkimas.

Kalbant apie kultūrą

Dubajaus kultūra pasižymi etiketo laikymosi normomis, mandagiu elgesiu, taip išreiškiant savo svetingumą lankytojams, taip pat labai vertinama kantrybė ir draugiškumas. Dubajaus kultūrinės šaknys slypi islamo Arabijos tradicijose. Kad ir kaip atrodytų keista, bet dubajaus gyventojai jaučia pagarbą ir toleranciją kito tikėjimo turistams, kurie taip pat turi galimybe atlikti savo religines apeigas. Tikroji Arabų kultūra labiau atsispindi pasilinksminimuose, kuomet iškilmės, o ypatingai vestuvės tampa tikra linksmybių ir geros nuotaikos fiesta. Kaip ir visur, tradicijos atsispindi meno šakose kaip poezijoje, dainose, bei šokiuose. Žinoma, reikia nepamiršti Arabų kūltūrą atspindinčių ir unikalių sporto šakų: sakalų medžioklės, kupranugarių lenktynės ir burlaivių regatos. Lyg šiol išlikę istoriniai paminklai sukelia neišdildomą įspūdį: Dubajaus muziejus, Bastakija, šeicho Saldo namas, Al Ahmadijo mokykla. Iki šiol, nuo Dubajaus atsiradimo, kuomet gentis įsikūrė savo žvejų kaimelį, valdo ir viską apsprendžia Al Maktumo šeima.

pigus bilietai į Dubajų

Dubajaus miesto žymiosios vietos

Dubajaus muziejus, kuriame saugoma daugiau kaip 4000 metų senumo eksponatai, ir kuris pastatytas XVIII a. Prie ekspozicijų prisideda vaizduojami tradicinio gyvenimo vaizdiniai.

Golfo ir jachtų klubas – tai viena iš labiausiai lankytinų Dubajaus vietų, pritraukdamas savo išskirtinai nuostabiu architektūriniu sprendimu ir originalumu. Golfo laukas yra ganėtinai didelis, atitinkantis visus čempionatų standarus, spindinti išskirtine prabanga, prie ko dar prisideda šalia išsidriekusi Persijos įlankos pakrantė.

Dubajaus užutekis išsiskiria jūros tekančiu vandeniu, kuris miestą dalina į skirtingas dalis – Deirą ir Bur Dubajų. Perplaukti užutekį galima vandens taksi.

Nad Al Sheba žirgų klubas, leis pažinti arabų skonį, nes žirgų sportas yra vienas mėgstamiausių daugelio jų kultūros atstovų.

Dubajaus pasididžiavimas – Aukso turgus. Jame verta apsilankyti, nes gali palyginus labai pigiai įsigyti gražių aukso dirbinių ir aukso luitų. Tai galėtų būti puikus suvenyras sau arba artimiesiems.

Prieskonių turgus atspindi turtingą šalies virtuvę. Jame prekiaujama įvairiausiais prieskoniais tiesiai iš maišų, o pirkėjų visada apstu.

Scroll to Top