Ką paragauti Italijoje?

Visu pirma reikėtų susipažinti su valgymo tradicijomis Italijoje. Dažniausiai galvojama, kad ten italai dienų dienom tevalgo picą ir makaronus, toli gražu taip nėra – tai tik populiariausi Itališki patiekalai, apkeliavę visą pasaulį, todėl šis maistas asocijuojasi būtent su šia šalimi. Italijos kultūroje paplitę ir kiti patiekalai, apie kuriuos retas kas žino, kuris nesilankė vienoje gražiausių pasaulio šalių. Italai turi pusryčių ir vakarienės tradicijas. Pusryčiams įprastai geriamos sultys, kava, valgoma traški bandelė ir kiti skanėstai. Vakarienei italai renkasi su šeimomis restoranuose, kuriuose mėgaujasi fantastiško skonio sūriu, dešrų ir kumpių užkandlėmis, tuomet suvalgo pirmą ir antrą patiekalus, o desertui renkasi įvairius skanumynus, vaisius, geria vyną. Taigi, ką paragauti Italijoje?

Makaronai

Visiems žinomi makaronai yra tik pirmas patiekalas italų kultūroje, prieš pradedant valgyti pagrindinį, kitaip, negu Lietuvoje, kur makaronų patiekalai užima svarbią poziciją ir dažniausiai yra pagrindinis patiekalas. Kaip ir kiti itališki patiekalai, makaronai neįsivaizduojami be pomidorų ir alyvuogių aliejaus. Žinoma, makaronų ruošimo tradicijoje galima susipažinti ir su neįprastais padažais, makaronų formomis ir skoniais. Į makaronų patiekalus dažnai, ruošiant padažą, panaudojama mėsa, daržovės ir begalės prieskonių, kas ir suteikia minimalistiniam ir greitam patiekalui šitokio skonio subtilybių.

ką valgyti Italijoje?

Itališka pica

Jeigu sakysite, kad tikrą picą jau ragavote, tuomet labai klystate. Vėlgi, lyginant su paplitusiomis itališkomis virtuvėmis Lietuvoje, pica labai skiriasi nuo tikros, Italijoje pagamintos picos. Pavyzdžiui, Lietuvoje picos padas ne visada pasitaiko šviežias, dažniausiai restoranuose naudojamos šaldytos, kurias lengva atitirpinti ir greitai pateikti restorano lankytojui. Tačiau tokia pica kuo toliau, tuo labiau neatneša didelio džiaugsmo, dažniausiai paliekami picos pado kraštai. Italijoje picos padas visada gaminamas šviežiai ir paprastai, yra ypatingai plonas, todėl greitai iškepa ir yra traškiai gardus. Ten niekada nepamatysite picos su vištiena bei agurkėliais, perkrautos ingredientasi. Kaip su makaronais, gaminama pasitelkus pomidorų tyrę, alyvuogių aliejų ir prieskonius.

ką skanauti Italijoje?

Jūros gėrybės

Italijos salose, prie vidužemio jūros, galima pasimėgauti šviežiai paruoštomis jūros gėrybėmis. Sicilijos mieste, Palerme, ypatingai mėgiamos jūros gėrybės, įvairių žuvų ir moliuskų patiekalai. Italijoje būtina paragauti visto aštunkojo ir kardžuvę, apvoliuota džiuvesėliuose, kai tuo tarpu virti moliuskai baltojo vyno ir grietinėlės padaže gali tapti ne tik gurmanišku, bet ir greitu užkandžiu. Tešloje kepta menkė, nors ir atrodo dau per paprastai, bet paragavus, šio skonio galima dar ilgai nepamiršti.

ką galiu pamėgti Italijoje?

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top