Viskas, kas įvyko Amsterdame, jame ir lieka

Amsterdamas daugeliui atpažįstamas kaip raudonųjų žibintų sostinė. Jame galima ne tik patyliukais pasinaudoti merginų paslaugomis, kurios vėlyvais vakarais pro atvirus langus mėgina save pateikti kuo dailiau ir seksualiau, bet ir legaliai parūkyti kanapių, kitaip tariant – žolę. Dienos metu Raudonųjų žibintų kvartalas naudojamas kitaip – turistai gali užeiti vidun ir nusifotografuoti pro daug mačiusius, legendinius langų rėmus. Pažymint labiausiai intriguojančią Amsterdamo pusę, turistai gali įsigyti neįprastų suvenyrų: nuo svaiginančių kanapių skonio čiulpinukų iki mėsos produktų su priemaišomis.

Nepaisant visko, Amsterdamas pasižymi didžiuliu kultūriniu palikimu. Lankantis sostinėje, galima aplankyti ir užeiti į vidų namo, kur legendinė žydų tautybės atstovė Ana Frank, rašė dienoraštį ilgus du metus slėpdamasi nuo nacių priespaudos. Taip pat, galima sužinoti kaip mažas žvejų miestelis tapo galingu prekybos uostu Amsterdamo istorijos muziejuje. Rekomenduotina apsilankyti kino, teatro ir šeip pramogų megėjams Leidseplein aikštėje, kurioje gausu pramogų kaip: vienas didžiausių kino teatrų, klubų, dramos teatras ir kavinės, kuriose, kitaip negu Lietuvoje, ypatingai toleruojamas rūkymas.

Viena svarbiausių ir labiausiai lankytinų Amsterdamo objektų yra Van Gogo muziejus, kur eksplotuojami vieno žymiausio menininko darbai, galima susipažinti su visa kūrybą iš eilės. Amsterdamse Bos parke galima atsikvėpti nuo aktyvaus gyvenimo ritmo, pajodinėti žirgais, pamatyti puikiai sutvarkytas vaikų žaidimų aikšteles, pasigrožėti kultūriniu teatru po atviru dangumi, pailsėti iškylautojų zonoje. Šiame mieste galima apsilankyti Nemo muziejuje, susipažinti su vienu dižiausiu ir inovativiausiu technologijų muziejumi, kuris ne tik primena didelį laivą, reiškiantį ir atspindinti Olandijos kultūrą, bet jame pamatyti įdomių eksponatų. Amsterdame pilna vandens kanalų, kur galima plaukiojant kuklia valtele apžiūrėti miestą.

Norint pajusti Amsterdamo dvasią, rekomenduotina išsinuomoti dviračius, kurie naudojami ne tik susisiekimui, bet ir turi savitą istorinę reikšmę, kovojant už moterų teises balsuojant ir Nyderlanduose įtvirtinant demokratiją. Dviratis čia – laisvadvasiškumo simbolis. Pamatyti tikrą Amsterdamo kultūros dalį galima žynomiausiame jo turguje Albert Cuyp markt, kuriame lankosi mažiau turistų.

Pigus bilietai į Amsterdamą yra dažnai pasiekiami perkant juos anksčiau laiko, kas galėtų būti būdinga žmonėms, kurie planuoja savo atostogas iš anksto, bent prieš pusę metų. Taip pat pigius bilietus į Olandijos sostinę gali nusipirkti ekstrevagantiški, greitus nuotykius mėgstantys ir savo poilsio laiką patys apsprendžiantys žmonės, pasinaudodami paskutinės minutės pasiūlymais.

Scroll to Top