Egzotiškasis ir nepažintas Zanzibaras

Zanzibaras – tai Rytų Afrikos rojaus kampelis turintis apie 1 mln. gyventojų. Toks paslaptingas, kad sunku pastebėti net didžiausiame žemėlapyje. Balti nuostabaus grožio paplūdimiai, kuriuos skalauja Indijos vandenynas vis labiau traukia turistus.

Minėtasis rojaus kampelis – yra Afrikos valstybės Tanzanijos miestas. Tiksliau būtų galima sakyti, kad Zanzibaras yra kelių salų archipelagas, kuris turi daugiau nei 25 nuostabias pakrantes, kuriose turistai ypač mėgsta nardyti, kadangi Zanzibaro sala yra koralinė ir nardymo aistruoliams po vandeniu atsiveria nuostabūs vaizdai. O tiems, kurie nemėgsta lindėti po vandeniu sala siūlo luktelėti kol nuslūgs vanduo, nes tuomet galėsite eiti pasivaikščioti koralais ir prisirinkti vakarienei šviežių austrių. Skamba nuostabiai ar ne?

Ką galima pamatyti, paragauti Zanzibare?

Šioje saloje galima rasti begalę prieskonių, ne veltui ji vadinama “prieskonių sala”. Čia atrastais skoniais galės džiaugtis kiekvienas gurmanas. Saloje auginami įvairiausi prieskoniniai augalai: gvazdikėliai, muskatai, cinamonas, juodieji pipirai ir tik čia galima rasti ypatingai aštrių pipirų. Taip pat šalis turtinga egzotiniais vaisiais, šviežiomis jūros gėrybėmis : aštuonkojai, kalmarai, krevetės ir dar begalė šviežių gėrybių.

Įdomus faktas – Zanzibaro dėkinga geografinė padėtis, dėl to ten šilta ištisus metus, o diena ir naktis trunka po 12 valandų. Zanzibaro gamta ypač turtinga tropiniais miškais, kuriuose galima rasti begalę gyvūnų ir augalų rūšių. Apstu didžiųjų vėžlių, baobabų ir egzotinių paukščių.

Zanzibaro istorija

Zanzibaras turtingas savo istorija – dėl jo kovojo portugalai, persai, britai bei osmanai. Sala buvo vadinama vartais į Rytų Afriką, kaip ir pati Tanzanijos valstybė. Nacionalinė salos kalba laikoma svahilių kalba, tačiau anglų kalba vartojama taip pat labai plačiai.

Zanzibaras turi 2500 skirtingų statinių, iš jų 4 hinduistų šventyklos, 45 mečetės, 2 bažnyčios. Taip pat saloje galima rasti įspūdingas persiškas pirtis, kurios malonumais turistai gali mėgautis iki šiol.

Mieste galima rasti Anglijos palikimą – fortą. Jame kadaise buvo laikomi ir kankinami nusikalteliai. Šiais laikais toje vietoje vyksta šventės, renginiai bei festivaliai ir ši vieta yra laikoma dideliu ir svarbiu kultūros centru. Taip pat Zanzibare labai populiarūs ir daug smalsuolių sulaukiantys būgnų festivaliai.

Daugiau apie Afrikos ir kitų pasaulio šalių istoriją skaitykite http://www.spalvotaistorija.lt/category/afrika/

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top