Ką reikia žinoti keliaujant į Kanadą?

Maisto tradicijos Kanadoje

Maisto gaminimo ir skonio suvokimui istoriškai turėjo įtakos britų ir prancūzų virtuvės, kai kada atsispindi eskimų maisto ruošimo tradicijos. Kanados vakaruose galima pastebėti Skandinaviškos, Vokiškos ir kitų Rytų Europos kultūros maisto ruošime. Kanadoje iš mėsos patiekalų ypatingai pamėgta žveriena, kiauliena ir jautiena. Klevo lapo simbolis dažnai asocijuojasi su taip pamėgtu klevų sirupu, kurį galima rasti kone kiekvienoje kanadiečių šeimoje. Verta paragauti lašišos file, pakepta ant laužo, taip pat ir kitus tradiciškai susiformavusius patiekalus: mėsos pyragą, kinų pyragą, sviestinės tešlos pyragėlius, bulvių šiaudelius su sūriu. Prancūzų įtakoje tradiciškai gaminamas oka sūris, kuris ne kiekvienam skoniui tiks, nes jis riebios konsistencijos, atrokas. Kanadoje daugiausia geriamas alus, obuolių arba vyšnių sidras, tradicinis viskis.

Šalies kalbos ir tolerancijos kultūra

Kanadoje galima lengvai susikalbėti su vietiniais anglų ir prancūzų kalbomis, mat šios yra laikomos oficialiomis šalies kalbomis. Žinoma, pagal regionus kalbos irgi pasiskirsto. Kanados vakaruose daugiausia paplitusi anglų kalba, o keliaujant į šalies rytinę dalį, gali praversti prancūzų kalbos mokėjimas. Lankantis Kvabekos provincijoje prancūzų kalbos mokėjimas yra privalumas, ten nuo Prancūzijoje vartojamos šnekamosios kalbos gali skirtis tik leksika ir pats tarimas. Kvabekos gyventojai laiko save tikrais prancūzais, ne veltui ši provincija architektūriškai atitinka Prancūzijos stilistiką. Kanadoje toleruojamos visos rasės, tautos, kiekvieno kultūriniai skirtumai, nekreipiamas dėmesys į lytiškumą ir žmonių orientaciją. Prakalbant apie tolerancija, keliautojams verčiau pasilikti nuomonę sau, nes kitaip galima sukelti vietinių gyventojų nepasitenkinimą. Nors Kanadoje yra išlikę aborigenai, apie juos geriau neklausti vietinių, nes tarpusavio santykiai yra nekokie, o vietiniai gavę klausimų apie indėnus gali nesmagiai pasijausti.

Keliavimo galimybės

Kadangi Kanada yra didelė šalis, o lankytinos vietos išsidėsčiusios tolokai viena nuo kitos, verta žinoti apie galimas keliavimo galimybes. Nors lėktuvų bilietai į Kanadą duoda tam tikro užtikrintumo, bet nuskridus į svečią šalį reikia pagalvoti, kokios transporto priemonės tinkamos norint pamatyti kuo daugiau. Taupant laiką, galima keliauti Kanadoje naudojantis vietiniais skrydžiais, tačiau jeigu laiko yra į valias, norima sutaupyti, tuomet galima rekomenduoti keliauti traukiniu, tokiu būdu ne tik galima pasiekti kelionės tikslą, tačiau ir pasigrožėti kraštovaizdžiu. Tolimai kelionei autobusu reikia turėti daug ištvermės, nes neretai trunka net kelias paras, tačiau privalumas yra tas, kad galima sustoti pakeliui pasigrožėti vaizdu. Jeigu renkamasi keliauti automobiliu, rekomenduotina nusipirkti panaudota automobilį, tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad teks susimokėti ne tik už kurą, bet ir kai kuriose vietose esančius kelio mokesčius.

Scroll to Top