Liepojos lankytinos vietos

Ką verta aplankyti Liepojoje?

Latvija – Lietuvos kaimynė, kurioje poilsį renkasi daugelis lietuvių. Bene viena arčiausių vietų nuo Lietuvos, kurią galima aplankyti, yra Liepoja, todėl nusprendę ten praleisti atostogas, turėtų susipažinti su Liepojos lankytinomis vietomis.

Ką verta aplankyti Liepojoje?

Liepoja yra pajūrio kurortas, kuriame rasite pilna baltu smėliu pasidabinusių paplūdimių. Todėl viena iš vietų, kurią būtina aplankyti – paplūdimys. Žinoma, oro temperatūra Latvijoje yra panaši, kaip ir Lietuvoje, tačiau jeigu ištaikysite, tikrai pasimėgausite saule ir jūros voniomis.

Karinio uosto kalėjimas yra dar viena vieta, kuri bus įdomi net tik suaugusiems, bet ir vaikams. Šiuo metu kalėjime niekas nekali, o vieta prieinama turistams. Šiame karinio uosto kalėjime rengiamos įdomios ekskursijos, yra galimybė aplankyti kalinių kameras. Taip pat kalėjime rengiami vaidinimai, todėl būkite tikri, kad vieta paliks įspūdį dar ilgam laikui.

Jeigu mėgstate ramius pasivaikščiojimus leidžiantis saulei, turėtumėte aplankyti šiaurinį molą. Šiaurinio molo ilgis net 1 km 800 m., todėl tikrai su mylimu žmogumi pasimėgausite romantiška nuotaika, pasileisite į atmintyje saugotus malonius prisiminimus ir puikiai praleisite laiką.

Jeigu jums patinka vargonai, o dar geriau, jei jie būna senoviniai, tai būtinai užsukite į Šv. Trejybės katedrą, kurioje rasite įspūdingus, didžiausius pasaulyje nekonstruotus vargonus. Aplankyti katedrą verta ne tik norint į juos pasižiūrėti, bet ir apsižvalgyti pačioje patalpoje. Jeigu jums pasiseks, išgirsite skambančius ir pačius vargonus, o jei keliausite rugsėjo mėnesį, tai galėsite sudalyvauti ir tarptautiniame vargonų muzikos festivalyje.

Atvažiavę į Liepoją norite ar nenorite tikrai pakliūsite į šio miesto pagrindinę aikštę, kitaip ji yra vadinama rožių aikšte ir tai ta vieta, į kurią būtina nueiti bet kokiu atveju. Aikštėje galėsite pasivaikščioti, pasimėgauti vienas kito draugija, pačioje aikštėje yra įrengtas rožių sodas, tad vaizdas ten neapsakomas. Ankščiau rožių aikštėje buvo veikiantis turgus, tačiau jau daug metų jis yra perkeltas į kitą vietą.

Liepojoje yra ir daugiau vietų, kurias verta aplankyti, šiame sąraše nurodytos anaiptol ne pagrindinės. Miestelis įdomus ir savitas, tad keliaukite po jį, skirkite laiko susipažinti ir kelionė bus išties nepamirštama.

Scroll to Top