Laminatas grindims

Kaip geriausia įrengti nuomojamą butą?

Butų nuoma yra ta verslo kryptis, kuria užsiima nemaža dalis lietuvių. Kaip nekeista Lietuvos sostinėje nuomodami butus žmonės užsidirba tikrai nemažai, kadangi kasmet atvykstantis jaunimas iš mažesnių miestelių sukuria tą paklausą, kurios reikia, kad šis verslas klestėtų.

Buto nuoma – ką apgalvoti?

Jeigu esate žmogus, kuris nusprendė įsigyti ar renovuoti ir nuomoti butą, jums reikia apgalvoti keletą svarbių dalykų.

  1. Buto įrengimas. Nuomojamo buto įrengimas gali kelti galvos skausmą. Reikia apsvarstyti, ar nuomojamą butą įrengsite prabangiai, ar šiek tiek pigiau. Perkant brangius daiktus visada yra tikimybė, kad žmonės, kurie nuomosis butą, juos sugadins, tačiau prabangesnis įrengimas tai tikrai padidina šansą greičiau išnuomoti būstą už didesnę kainą. Įsirengiant butą apsvarstykite:

– Grindų dangą. Grindų dangą reikia rinktis kokybišką, praktišką, bet nebūtinai labai brangią. Grindys yra ilgaamžis sprendimas, kurio kas kelis metus keisti nesinorėtų, todėl pasirinkite jas tokias, kad atlaikytų kuo ilgiau. Tikriausiai vienas geriausių sprendimų – laminatas grindims. Laminatas grindims yra patvarus, jį paprasta valyti ir jis laiko ne vienerius metus. Neretai internetinėse parduotuvėse yra skelbiamos akcijos, todėl norimą laminatą galima įsigyti tikrai už mažesnę kainą.

– Baldų pasirinkimą. Nesirinkite labai brangių baldų, juk gyvensite namuose ne patys ir tikrai nesužiūrėsite, kad baldai būtų prižiūrimi ir mylimi. Tikriausiai vienas geriausių sprendimų – pigesnės baldų parduotuvės. Kad pigesnės, tai tikrai nereiškia, jog baldai bus negražūs, juk juos tikrai galima išrinkti dailius ir patogius.

  1. Teisiniai aspektai. Kadangi iš būsto nuomos gausite iš nuomininkų pinigų, vadinasi turėsite susimokėti mokesčius. Mokesčiai kiekviename mieste skiriasi, būtent Vilniuje jie yra patys didžiausi, bet žinoma nieko keisto, nes ir nuoma šiame mieste yra brangiausia. Apie mokesčius ir kitus svarbius dokumentų niuansus tikrai galite pasidomėti valstybiniuose puslapiuose, apsvarstyti kurį variantą pasirinkti, kad jums labiausiai apsimokėtų.
  2. Depozito mokestis. Tikriausiai jau nusprendėte kiek imsite pinigų iš nuomininkų už būstą kiekvieną mėnesį. Tačiau ar apsvarstėte depozitą? Depozitą galite imti tokį, kokį nusprendėte pats, tai gali būti vieno mėnesio mokestis už butą ar net dviejų. Dažnai depozito suma priklauso nuo to, kokio stovio yra butas, jeigu naujas – imama daugiau, jeigu senas – mažiau.

 

Scroll to Top