kokybiskas-vynas-etiketes

Iš kur atkeliauja kokybiškas vynas?

Nors lietuviai dažniausiai vadinami alaus tauta, tačiau vyną jie taip pat mėgsta. Tikrai ne visi, kadangi šis gėrimas gali būti labai įvairus ir jeigu vieniems labiausiai patinka sausas, tai kiti geria tik saldų. Etiketė ant vyno butelio – geriausias “žemėlapis” padedantis rasti tokį gėrimą, koks Jums labiausiai tinka, tad skaityti ją yra būtina.

Tuo pačiu reikia ir šiek tiek išmanyti apie vynus, kad jaustumėtės užtikrintas, jog vakarą namuose galėsite leisti su skalsiu ir Jums labiausiai tinkamu vynu. O į ką atkreipti dėmesį renkantis šį gėrimą? Keli patarimai – žemiau.

Kokių vynuogių tai vynas?

Pirmiausia reikia įvertinti, kokios vynuogės vyno gamyboje buvo naudojamos. Jų rūšių yra labai daug, tad visiškai suprantama, kad neverta su visomis susipažinti. Tiesa, pasiieškoti info apie konkrečią veislę internete tikrai nėra sunku, tačiau tai padės kur kas geriau suvokti vyno skonį.

Kur vynas brandintas?

Kai kuriose etiketėse nurodoma – kurioje vietoje vynas buvo brandinamas. Dažniausiai labiausiai vertinamas tas, kuris buvo brandintas ąžuolo statinėje. Toks vadinamas pačiu solidžiausiu ir tuo pačiu skaniausiu, kadangi medis suteikia daugiau malonaus aromato ir papildomo skonio.

Kur vynas buvo gaminamas?

Vyno kilmės šalis dažniausiai yra svarbiausias kriterijus, kurį vertina daugelis. Paprasčiausiai visi puikiai žino, kad pats geriausias vynas yra iš Italijos arba Prancūzijos. Tiesa, net ir iš šių šalių importuojamas vynas gali būti labai prastas, tad teks išragauti nemažai vidutiniškų variantų, kol rasite tą, kuris Jums tinka.

Ar vynas klasifikuojamas?

Ar žinojote, kad visi ES parduodami vynai yra klasifikuojami? Tikrai taip ir remiantis šia klasifikacija galima kur kas paprasčiau surasti Jums labiausiai tinkamą. Detaliau ši klasifikacija nurodo, kokios kokybės vynas tai yra: nuo žemesnio lygio iki aukščiausios klasifikacijos.

Kiekvienas asmuo skirtingai suvokia – koks vynas yra skanus, tačiau jau geriau investuoti daugiau, tačiau mėgautis skaniu, puikios kokybės, galiausiai, tikru vynu. Etiketės ant vyno butelio suteiks Jums daug naudingos info, tad būtinai kuo detaliau viską perskaitykite.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top