KELIONĖ SU KŪDIKIU: PERVYSTYMO PATARIMAI

Nesvarbu, ar su kūdikiu išvykstate į parką tik valandai, ar važiuojate į kelionę visam savaitgaliui, o gal skrendate pailsėti savaitei ar ilgiau, visuomet reikia pasirūpinti kūdikio pervystymui reikalingais daiktais.

Paprastai tėvai keliaudami būtinai pasiima kūdikio sauskelnių, tačiau gerai turėti dar bent kelis daiktus po ranka, kurie Jums kelionėje pervystant kūdikį tikrai labai pravers:

–        Drėgnos servetėlės. Šios servetėles Jums pravers ne tik pervystant kūdikį, tačiau jomis visada bus galima nuvalyti kūdikiui lipnias rankytes ar išsitepusį veidelį.

–        Maišeliai sauskelnėms. Nešvarias sauskelnes, panaudotas valymui drėgnas servetėles reikia kur nors tvarkingai supakuoti, kad nepasklistų nemalonus kvapas.

–        Kremas nuo odos paraudimo (iššutimo).

–        Kelioninis vystymo paklotas (kilimėlis). Šis daiktas Jums labai pagelbės tokiose kelionės situacijose, kuomet neturėsite galimybės pakeisti kūdikio sauskelnes tam specialiai pritaikytose vietose. Dalis tėvelių naudoja vienkartinius paklotus, tačiau, daugkartinio naudojimo kelioninio vystymo pakloto kaina yra kur kas priimtinesnė bei tai yra aplinkai „draugiškesnis“ sprendimas, nei nuolatinis vienkartinių vystymo paklotų naudojimas.

–        „Atsarginis“ komplektas rūbelių.

Gyventume tobulame pasaulyje, jei visur galėtume rasti viešųjų tualetų, kurie būtų pritaikyti pervystyti kūdikiui. Tačiau taip nėra, todėl ypač daug keliaujantys tėveliai žino, kad kartais kūdikiams tenka keisti sauskelnes automobilio bagažinėje ar parke ant suoliuko. Nesvarbu, kur keistumėte sauskelnes, yra pora svarbių taisyklių, kurių yra privalu laikytis: negalima keisti sauskelnių pačiame restorane ar šalia esančiose tam nepritaikytose patalpose (tai mažų mažiausia nehigieniška) bei pakeitus sauskelnes po savęs privalu susitvarkyti, paliekant švarią vystymo vietą.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į kelis patarimus, kurie pravers keičiant sauskelnes lėktuve:

– Prieš lipdami į lėktuvą visada pakeiskite savo mažylio sauskelnes, kadangi skrydžio metu sauskelnių keitimas gali būti sudėtingas.

– Apsvarstykite galimybę skrydžio metu naudoti „naktines“ sauskelnes. Tai sumažins sauskelnių keitimo skaičių skrydžio metu, nes jos sugeria ir sulaiko daugiau skysčio. Kita vertus, kainos prasme, tai yra brangesnis pasirinkimas ir netinkamas tiems kūdikiams, kurie turi jautresnę odą.

– Keisti sauskelnes lėktuve gali būti sudėtinga, nes juose vystymo staliukai yra labai maži arba jų iš viso nėra. Paprašykite, kad skrydžio palydovai Jus nukreiptų į tinkamą vietą, kurioje būtų galima atlikti šią procedūrą.

– Su savimi pasiimkite tik vystymo paklotą, drėgnas servetėles, sauskelnes bei sauskelnių maišelį. Lėktuvų tualetai yra tikrai maži ir į juos nereikėtų neštis viso kūdikio krepšio.

– Kelionei kūdikį rekomenduojama aprengti drabužiais, kuriuos būtų lengva nuvilkti ir apvilkti, t.y. siūloma vengti rūbų su sudėtingais užsegimais, ar kuriuos reikėtų nurengti per galvą, taip pat nerekomenduojama kūdikį rengti keliais sluoksniais.

Mintis apie kelionę su kūdikiu paprastai nuteikia gana nervingai, todėl šie patarimai kaip geriausiai elgtis konkrečiose situacijose Jums labai pravers. Drąsiai keliaukite su kūdikiais ir mėgaukitės maloniais įspūdžiais bei nepamirštamomis akimirkomis!

 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top