Vejos laistymo sistemos

Daug keliaujate? Užsiauginkite savo vaistažolių ir būkite pasiruošę kelionei

Kelionės yra daugelio žmonių hobis. Jose galima pasisemti daug patirties, pamatyti naujų, neregėtų dalykų, paragauti dar neragauto maisto ir gėrimų, susipažinti su tam tikros šalies kultūra. Visgi keliaujant dažnai neišvengiamas traumų pavojus. Vaikštant, lipant, plaukiant galima atsitrenkti į akmenis, užlipti ant stiklo šukės, nukristi ir susikruvinti kelią, nusibrozdinti rankas ar dar kaip nors susižeisti. Dėl šios priežasties reikia pasirūpinti tinkamu žaizdų gydymu.

Vaistažolės – gydyti žaizdoms

Žmonės vaistažolėmis gydo žaizdas jau šimtmečiais. Šis būdas yra naudojamas ir dabar, todėl keliaudami drąsiai įsidėkite vaistažoles į kuprinę ir leiskitės tyrinėti įdomių kraštų. Kiekvienai žaizdai ar slogai gydyti yra parenkamos vis kitos vaistažolės, todėl žinokite kuri ką daro. Apie tai plačiau galite pasiskaityti internete, pasikonsultuoti su savo gydytoju ar net vaistininku. Gydomųjų augalų yra tikrai daug, todėl neišlaidaukite ir juos užsiauginkite patys.

Kaip užsiauginti vaistažoles?

  1. Sodinkite tinkamu laiku. Nuspręskite iš anksto kokias vaistažoles sodinsite, tada įsigykite jų sėklų ir pasodinkite. Sodinimas vyksta vėlai žiemą ar ankstyvą pavasarį į dėžutes, o praėjus šalčiams daigai yra persodinami į lysves daržuose.
  2. Tinkama vieta. Vaistažoles galima užsiauginti ant palangės, balkone, tačiau jeigu norima jų sodinti didesnius kiekius, įvairesnes vaistažoles tai tam geriausia tinka daržas ar sodas. Sodinkite vaistažoles atskirai nuo kitų daržovių, prie gėlynų ir jie ne tik atneš naudos ateityje, tačiau ir tikrai dailiai papuoš aplinką.
  3. Vejos laistymo sistema. Vejos laistymo sistemos padeda sklandžiai ir be didelio vargo palaistyti didelę dalį augmenijos. Vejos laistymo sistemos susiprojektuoja nesunkiai ir nudirba labai didelį darbą už patį sodininką. Vaistažolėms reikia pakankamai drėgmės, nes kitaip jos gali sudžiūti, tai joms gresia ypač karštuoju metų laiku. Taigi, įsidiekite tokią sistemą ir būkite užtikrinti, kad jūsų augalai nesudžius, o kol jie bus laistomi jūs galėsite nudirbti kitus svarbius darbus sode.

Užsiauginkite savo vaistažoles ir turėkite jų ne tik namuose, bet ir kelionėje. Jos sveria nedaug, todėl vaistažoles galima įsidėti tiesiog į maišelį ar kitą sandarią dėžutę. Nevaržykite savęs kelionių metu, pamatykite daug naujų kultūrų ir aplankykite kuo įvairesnių miestų ar kaimų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top