Kaip pasiruošti plaukimui baidare?

Atšilus orams sukyla aktyvaus sporto gamtoje mylėtojai ir pradeda ieškoti kur būtų galima išlieti savo energiją. Vieni renkasi bėgiojima, kiti važinėjimą dviračiu, o dar kiti pasiplaukiojimą baidarėmis. Pastarasis itin populiarus didelėse kompanijose, norint linksmai praleisti laiką su šeima, draugais ar net darbo kolegomis. Nors tai vieniems tik smagi pramoga, tačiau tai nėra kasdienis užsiėmimas, todėl, kad kelionė būtų smagi ir linksma svarbu prisiminti svarbiausius saugos reikalavimus bei tinkamai pasiruošti dar prieš išvykstant.

Ką verta pasidaryti prieš kelionę?

    • Maršrutas. Kelionės pradžioje, nesvarbu ar plaukioti srauna upe ar ramiu ežeru, bet pravartu išanalizuoti maršrutą, kad žinotumėte ko galima tikėtis bei tam tinkamai pasiruošti.
    • Terminologija. Prieš vykstant į baidarių nuomos punktus pravartu pasidomėti baidarių terminologija, kad pravestas saugos instruktažas būtų efektyvesnis ir jūs galėtumėte saugiai pradėti savo pasiplaukiojimą.
    • Būtiniausi daiktai. Prieš lipant į baidarę svarbu susiruošti reikiamiausių daiktų krepšelį, kuri pagelbėtų visais atvejais. Su savimi pravartu turėti geriamo vandens, kad neištiktų dehidratacija bei šiek tiek maisto, kad galėtumėte sustoti ir sustiprinti savo jėgas.
    • Į ką kreiptis? Prieš paliekant krantą dar svarbu išsiklausinėti atsakingų žmonių kur bus priduodamos baidarės maršruto pabaigoje bei į ką kreiptis įvykus nelaimei.
    • Nakvynė. Dauguma baidarių nuomų siūlo nakvynes turizmo centruose arba gryname ore palapinėje, todėl svarbu iš anksto sutarti nakvynės vietą, kad būtų galima pasiimti reikalingiausius daiktus jai pasiruošti.

Jei ieškot puikių pramogų, rekomenduojame rinktis baidarių nuoma Vilniuje, kur patirsite įvairiausių linksmybių, puikiai praleisite laiką su artimaisiais bei neblogai prajudinsite raumenis.

Scroll to Top