kelioniu informacija iliustracija

Naudingos informacijos ieškojimas kelionėms – kitaip

Baigėsi laikai, kai žmonės praktiškai aklai pirkdavo bilietus ir skrisdavo į šalis apie kurias praktiškai nieko giliau nesidomėjo. Interneto ir rašytojų – keliautojų dėka nežiniai atėjo galas. Mes siūlome kitokį būdą ruoštis kelionėms – prieš jas itin gerai pasidomėti ir perskaityti daug informacijos, straipsnių, knygų, kad galėtumėte geriau įsijausti į vietinę kultūrą.

Knygos apie keliones padeda pažinti viską detaliau

Knygų apie keliones dėka galime itin vaizdžiai patirti ką reiškia gyventi šalyje, į kurią svajojame nuvykti. Šias knygas rašo ne tik užsienio rašytojai, bet itin lietuviai. Internetu galima rasti itin platų pasirinkimą. Keli populiarūs rašytojai yra: Paulius Jurkevičius, Jurga Jurkevičienė, Lina Limantaitė bei Vilija Navickytė. Šie rašytojai yra įvairaus pagrindo. Vieni – gyvenę ir daug metų praleidę toje šalyje. Kiti – profesionalūs keliautojai – rašytojai. Nuostabu yra tai, kad itin skiriasi šių rašytojų rašymo būdas bei kaip jie supranta šalį, apie kurią rašo. Rašytojas gyvenantis užsienyje itin gerai supras kultūrą, kasdienybę, žmones. Tuo tarpu profesionalus rašytojas tik besilankantis toje šalyje pateiks viską tokiu kampu, kaip yra aktualu trumpą laiką ten praleisti planuojančiam turistui. Taigi, jeigu jos domina šalies kultūra, žmonės ir istorija, jums labiau tiks vietinių rašytojų knygos. Tačiau, jei planuojate lengvesnio pobūdžio kelionę ir jums svarbiau pamatyti pagrindines lankytinas vietas rekomenduojame rašytojų – keliautojų knygas.

Vietinių gyventojų tinklaraščiai apie jų miestą ar šalį

Kai kuriose šalyse gal būti sudėtinga rasti tokių tinklaraštininkų, bet gerai paieškojus tikrai rasite angliškų puslapių. Kuo šis resursas yra naudingas, tai rasite daug mažai žinomų lankytinų vietų, restoranų ar kultūros objektų, kurie nėra aprašyti kelionių giduose ir šiaip nėra reklamuojami turistams dėl galimai nepatogios vietos ar vietinių gyventojų didelio srauto. Taip pat galima rasti ir daug naudingos informacijos apie viešąjį transportą – kokiomis valandomis mažiausios spūstys, kiek kainuoja ir kokie reikalavimai norint nusipirkti ilgesnio laikotarpio bilietą. Tikimės šie netradiciniai informacijos šaltiniai padės jums susiplanuoti nepamirštamas atostogas užsienyje.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top