eksportavo

Į kokias Europos šalis Lietuva eksportuoja daugiausiai produkcijos?

Lietuvos eksporto kiekiai vis labiau auga ir tai, žinoma, džiugina verslininkus. Taip pat ir pačią valstybę, kuri gauna iš verslininkų nemažus mokesčius, o tai didina šalies BVP. Žinoma, augantys eksporto kiekiai yra susiję ne tik su verslininkais, tačiau taip pat ir su šalies įstatymais, kurie vis labiau kinta. Bandoma sukurti tokias priemones, kokių reikia, kad prekių eksportavimas būtų greitesnis, paprastesnis bei sklandesnis.

2019 metais Lietuva daugiausia eksportavo į:

  •   Rusiją (14%);
  •   Latviją (9,5%);
  •   Lenkiją (7,9%);
  •   Vokietiją (7,6%).

Pastebimas šių prekių eksporto padidėjimas:

  •   Javai (76,7%).
  •   Transporto priemonės (23,1%).
  •   Mašinos bei mechaniniai įrenginiai (6,7%).

Tačiau čia žymimas tik padidėjimas, tačiau eksportuojamos produkcijos kiekiai ir tu pačiu tipai – kur kas didesni.  Per 2019-uosius metus bendras šalies eksportas augo net iki  4,8 %, o šis skaičius yra didesnis nei importo, kurio augimas siekia 3,3 %. Natūralu, kad kiekvienos šalies tikslas yra eksportuoti daugiau nei importuoti, o tai dažniausiai skatina lengvinti sąlygas verslininkams, kurie skundžiasi, kad dokumentacijos tvarkymas bei dideli mokesčiai – dažniausiai užkerta tam kelią.

2019-ais metais taip pat daugiau dėmesio sulaukė ir mineraliniai produktai, kurių eksporto skaičius išaugo net iki 13,3 %.o kalbant apie lietuviškos kilmės gaminius – gana aktyviai eksportuojami naftos gaminiai, kurių augimas 2019-aisi metais siekė net 17,8 %. Prognozuojama, kad baigiantis šiems metams bus galima fiksuoti dar didesnius augumo skaičius.

Gana nemažas augimas matomas ir tabako gaminių bei alkoholio sferoje. Augimas siekia iki 9,1 % procento, o chemijos pramonės gaminių net iki 8,4 %.

Kuo daugiau eksporto – tuo daugiau naudos ne tik patiems verslininkams, tačiau taip pat ir visai valstybei., ne veltui mūsų šalyje vis labiau lengvinamos eksporto sąlygos, teikiama nemokama informacija verslininkams, kad tik jie pagaliau išdrįstų plėsti savo veiklą ir tuo pačiu išbandyti tarptautinius vandenis. 

Scroll to Top