5 geriausi restoranai Romoje

Jeigu šimto Romos gyventojų paprašytumėte išvardinti penkis geriausius restoranus jų mieste, jie su didele aistra jums apie jos papasakotų, bet nereikėtų stebėtis, jeigu jų nusakyti restoranų pavadinimai tarpusavyje nesutaptų.

Romoje yra daugybė gerų restoranų ir norint išrinkti iš jų geriausius greičiau jau reikėtų sudaryti kategorizuotus sąrašus, kaip antai: 5 geriausi jūrų gėrybių restoranai, 5 romantiškiausi restoranai, 5 restoranai, kuriuose groja geriausia gyva muzika ir pan. Tačiau vis dėlto, jeigu reikėtų išrinkti, kurie 5 restoranai yra geriausi iš geriausių, tai koks gi būtų jų sąrašas? Štai kaip mano restoranų kritikas Bernardas Elisijas.

1. Osteria Del Sostegno

Šis restoranas yra įsikūręs Romos širdyje netoli Panteono. Panteonas, tai šventykla, pastatyta dar 126 m. valdant Romos imperatoriui Hadrianui. Vėliau, atsiradus krikščionybei, šventykla buvo pertvarkyta į bažnyčią, kuri buvo pavadinta Švč. Mergelės Marijos ir Visų Kankinių vardu.

Šis restoranas turi nedidelę virtuvę, bet joje dirba daugybė pripažintų virtuvės šefų. Iš virtuvės nuolat sklinda nuostabiausi aromatai. Šiame restorane ypatingai skaniai yra gaminami patiekalai iš makaronų. Šių patiekalų skonio neįmanomą nusakyti, kaip ir neįmanoma nusakyti, kokie ingredientai juos sudaro.

2. Trattoria Monti

Itališkai žodis monti, kaip ir angliškai žodis mountain reiškia kalną. Monti buvo 20 a. pradžioje Romoje gyvenusios ir restoraną įkūrusios šeimos pavardė. Šis restoranas iki šių dienų išlaikė savo autentiškumą ir atpalaiduojančią ramią atmosferą.

Restorane dirba itin profesionali komanda. Šiame restorane pagamintas maistas yra skanus bei profesionaliai paruoštas, restoranas siūlo išskirtinių vynų kolekciją. Šiame restorane neišdildomą įspūdį palieka preciziškas aptarnavimas ir rami atmosfera.

3. Ditirambo

Ditirambo restoranas yra įsikūręs netoli Giordano Bruno statulos, esančios mažoje gatvelėje, kuri maloniai nuteikia kiekvieną į ją užklydusį pakeleivį. Restoranas pasižymi šiltu, draugišku priėmimu bei aptarnavimu.

Ditirambo savo lankytojams siūlo naujovišką klasikinių romėniškų patiekalų meniu. Prie šio meniu taip pat yra siūlomi išskirtiniai makaronų bei vegetariški, žuvies pagrindu pagaminti patiekalai. Kai norime pasakyti, kad šiame restorane pagamintas maistas yra skanus, tai reiškia, kad tai sako viso pasaulio keliautojai, kai kalba pasisuka apie Italiją ir maistą.

4. Cul de Sac

Cul de Sac yra ne tik restoranas, bet ir vyno baras. Bet tai ne tipinis vyno baras, o baras, kuriame galima pasakiškai pavalgyti.

Cul de Sac pretenduoja tapti seniausiu Romos vyno baru. Nežinia, ar tai tiesa, bet sakoma, kad jų vyno sąrašas kelia nuostabą. Tai milžiniška knyga, kurią sunku net išlaikyti. Restorano sienos taip pat yra išmargintos įvairių vyno rūšių pavadinimais, kurie irgi yra vyno meniu dalis.

5. Roberto e Loretta

Roberto e Loretta turi viską, ko gali užsinorėti būdamas restorane: šiltą jaukią atmosferą, malonius ir rūpestingus šeimininkus, kurie kiekvieną vakarą rūpinasi savo svečiais, įspūdingus autentiškos romėnų virtuvės patiekalus bei labai išsamų vyno sąrašą.

Jeigu skaitant apie šiuos puikius restoranus kilo noras juos aplankyti, bet šiuo metu to padaryti negalite, WorldRecipes.eu receptai kviečia pasigaminti restoranuose patiekiamus patiekalus pagal WorldRecipes pateikiamus receptus.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top