menulio bugnas

Garsas, kuris girdimas net mėnulyje

Mėnulio būgnas galbūt ne visiems žinomas instrumentas, tačiau jo garso galia turėtų būti atpažįstama kiekvienam. Šis instrumentas padeda ne tik išgirsti, bet ir patirti garsų terapijų keliones, todėl padeda tiems žmonėms, kuriuos nuolat supa nuovargis ir stresas.

Paslaptingasis instrumentas

Šį instrumentą labai sunku įvardyti žodžiais, kadangi visas grožis slypi garse. Šio instrumento šaknys yra Kinija, tačiau šiuo metu jie yra paplitę itin gausiai per visą pasaulį (Lietuvoje taip pat jų yra). Pavadinimo kilmė – mėnulio būgnas, nėra užpatentuota. Pavadinimai gali būti sukurti kiekvienam būgnui atskirai, kadangi kiekvienas turi skirtingą skambesį. Tik šiuo metu mėnulio būgnai pavadinimas naudojamas plačiau. 

Šis instrumentas yra įdomus tuo, kad juo gali groti visi. Tam nereikia jokio specialaus muzikinio išsilavinimo ar talento. Reikia tik meilės muzikai, o skambesys ateis savaime. Mėnulio būgnas gali kiekvienam padėti atrasti savo kelią bei sukurti savitą ryšį tarp žmogaus ir muzikos.

Kuo ypatingas mėnulio būgnas?

Mėnulio būgnas ypač patiks tiems, kurie mėgsta spontaniškumą. Jis nereikalauja jokių muzikinių žinių ar išsilavinimo, o tai griauna ribą tarp žmogaus ir muzikos bei suteikia laisvę prigimčiai. Juk viena iš žmogaus sudedamųjų dalių yra garsas. Taip pat mėnulio būgno mušimas suteikia individualią harmoniją: savo takto grojimas ir dainavimas padeda paleisti blogas mintis ir išlaisvinti savo sielą.

Mėnulio būgnus dažnai perka ir tėvai, kurie augina vaikus. Šis instrumentas puiki galimybė žengti į muzikos pasaulį, iš arčiau susipažinti su skambesiais. Na, o svarbiausia, jog nėra jokių taisyklių! Grojimo skambesys kyla iš to, kiek tavo siela kalba. Taip pat mėnulio būgnas padeda vaikams išreikšti savo emocijas bei išmokti jas valdyti.

Kodėl mėnulio būgnas?

Mėnulio būgno pavadinimas kilo iš to, nes pats instrumentas primena patį mėnulį: apvalus, atspindi šviesą bei turi sapnišką skambesį.
Dažniausiai mėnulio būgnai yra gaminami iš dujų balionų. Pirmiausiai reikia panaikinti užrūdijusį ventilį. Tuomet išdeginti balionus lauže (tam, kad nebūtų dujų kvapo), nušveisti rūdis. Vuolia, galima pradėti gamintis mėnulio būgnus! Gaminant mėnulio būgnus, svarbiausia atkreipti dėmesį į liežuvėlių pjaustymą ir jų suderinamumą vienas su kitu, kad gautųsi švarus skambesys. 

Kai mėnulio būgnas praturtintas vidinėmis savybėmis, metas prisidėti ir prie išoriškų. Tam, kad papuošti šį būgną, pirmiausiai geležiai suteikiama tekstūra, vėliau naudojama ugnis. Nudeginta geležis praturtinama violetinėmis, žydromis, mėlynomis, rausvomis spalvomis. Skirtingų spalvų spektras priklauso nuo to, kiek metalas yra kaitinamas ugnyje. Vėliau mėnulio būgnus galima apdailinti įvairiais raštais, žodžiais, simboliais.
Individualus mėnulio būgno susikūrimas (atradimas) gali sukurti savitą ryšį su muziką, skambesiu bei tikruoju savimi. Šios garsų terapijos yra itin rekomenduojamos visiems, kadangi padeda įveikti stresą, nuovargį ir pripildyti save ramybe. 

Scroll to Top