Termosai maistui ir gėrimams – tiek į darbą, tiek į kelionę

Atidaryti termosą, pilną kvapnaus ir dar šilto, garuojančio maisto pietaujant darbe, arba susišildyti su puodeliu arbatos iš termoso ilgame žygyje – tai parodo patikimo ir kokybiško termoso universalumą. Termosai puikūs kompanionai tiek einant į darbą, tiek keliaujant, tiek tiems, kurie visur skuba ir neturi galimybės valgyti kavinėje ar pasišildyti iš namų atsinešto maisto.

Kuo skiriasi maisto termosas nuo termoso gėrimams?

Iš esmės abu termosai yra skirti išlaikyti jų turinį šiltą, tačiau laikyti maisto gėrimams skirtame termose arba atvirkščiai – nepatartina. Pagrindiniai skirtumai yra pačių gaminių dizaine, kuris užtikrina vartojimo patogumą. Termosai gėrimams dažniausiai būna cilindro formos, gana aukšti ir talpina nuo 0,4 iki 2 l skysčio. Dažnai gėrimų termoso dangtelį galime panaudoti, kaip puodelį iš kurio galime atsigerti. Tuo tarpu termosai maistui dažnai yra neaukšti ir platūs tam, kad būtų patogiau valgyti tiesiai iš termoso. Dažnai tokie termosai komplektuojami kartu su įrankiais, taip užtikrinant maksimalų patogumą vartotojui.

Kaip išsirinkti termosą?

Pirmiausia žmonės turėtų atkreipti dėmesį į kokybę. Dažniausiai kokybiški termosai yra gaminami iš nerūdijančio plieno, tai praktiškas ir ilgaamžis pasirinkimas. Brangesni termosai dažnai išlaiko maistą ir gėrimus šiltus ilgiau, nei pigesni, tačiau tai nereiškia, kad pigesni termosai nėra kokybiški. Kainą pavyksta sumažinti naudojant kitokią gamybos technologiją, o ir trumpesnis šilto maisto ar gėrimo išlaikymo terminas nebūtinai yra minusas, jei jums pakanka, kad maistas išliktų šiltas 4-5 val., tuomet jums pakaktų ir nebrangaus termoso modelio.
Kitas svarbus aspektas yra talpa. Jums reikia nuspręsti, kur ir kaip naudosite termosą. Ar jums reikia tik mažos talpos kavos termoso, kad galėtumėte atsigerti kavos pasivaikščiojimo metu, ar norite turėti kavos keliems puodeliams? Ar maistą dedatės tik sau, ar tuo maistu dalinsitės ir su šeima ar kolegomis? Pavyzdžiui, jei jūs daug keliaujate tuomet patartina imti didesnės talpos termosą. Jei termosas bus naudojamas tik vieno žmogaus pietums ar gėrimui, tuomet turėtų užtekti mažesnės talpos termoso.
Ne mažiau svarbus dalykas renkantis gėrimų ar maisto termosą yra dangtelis. Įsitikinkite, kad dangtelis tvirtai užsisuka ir turi apsaugą nuo pratekėjimo. Taip išvengsite nemalonių situacijų, kai termosa tiesiog įsimetate į rankinę ar maišą, o termoso turinys išbėga pro dangtelį.
Kaina. Maisto termosų kainos svyruoja tarp 15–70 eurų, gėrimų termosų kainos gali svyruoti tarp 10–15 eurų, jei termosas yra 0,5 l talpos, ir tarp 70–80 eurų, jei termosas yra 1-2 l talpos. Visada verta palaukti akcijų ir jų metu įsigyti kokybiškesnį, didesnės talpos termosą už mažesnę kainą. Rekomenduojame patikrinti prekių asortimentą Gerduva svetainėje ir išsirinkti jūsų lūkesčius ir biudžetą atitinkantį variantą.

Naudingi patarimai

  • Kai perkate termosą, kruopščiai apžiūrėkite ar termosas neturi matomų defektų ar įbrėžimų, nes tai gali ženkliai sumažinti termoso efektyvumą;
  • Pauostykite termosą – neturėtumėte užuosti jokio kvapo;
  • Pakratykite termosą – neturėtumėte girdėti jokių garsų ar jausti vibracijos;
  • Išsirinkite gamintoją, kuris turi gerą reputaciją;
  • Patikrinkite ar dangtelis gerai užsisuka;
  • Ant pakuotės turėtumėte matyti gamintoją, garantinę informaciją bei pagrindines charakteristikas.
Scroll to Top