Las Vegasas: kas tai per miestas?

Las Vegasas, arba paprasčiau tiesiog Vegasas, yra 26-as didžiausias Jungtinių Amerikos Valstijų miestas bei pats didžiausias Nevados valstijos miestas. Las Vegasas yra tarptautinis, vienas populiariausių visame pasaulyje, kurortinis miestas, geriausiai žinomas dėl lošimų, parduotuvių, puikių vietų skirtų pavalgyti, pramogų ir naktinio gyvenimo. Las Vegasas yra pirmaujantis Nevados miestas tiek pagal finansus, tiek pagal reklamas.

Pats miestas save pristato kaip pramogų pasaulio sostine yra itin populiarus dėl savo kazino viešbučių. Las Vegasas yra vienas iš trijų populiariausių pasirinkimų JAV darbo kelionėms bei pasaulinis lyderis svetingumo industrijoje. Las Vegase yra daugiau penkių žvaigždučių viešbučių negu bet kuriame kitame pasaulio mieste. Las Vegasas kiekvienais metais yra viena populiariausių turistų destinacijų. Taip pat miesto tolerancija skirtingoms suaugusiųjų pramogoms prilipdė Las Vegasui „nuodėmių miesto“ pravardę.

Las Vegasas buvo įkurtas 1905-aisiais metais, o oficialiai pripažintas 1911-aisiais metais. 20-ojo amžiaus pabaigoje Las Vegasas buvo labiausiai apgyvendintas Šiaurės Amerikos miestas, kuris buvo įkurtas tame amžiuje. Gyventojų skaičius sparčiai pradėjo augti 1960-aisiais bei tarp 1990-ųjų ir 2000-ųjų metų, kai populiacija beveik padvigubėjo. Per šį dešimtmetį Las Vegase gyventojų skaičius išaugo net 85,2 proc. Gyventojų augimas sparčiai didėjo, o 2020-aisiais Las Vegase gyveno 641 903 gyventojai, kai visame metropolite – 2 227 053.

Kaip ir daugelyje metropolito vietų, miesto pavadinimas Las Vegasas yra dažnai naudojamas apibrėžti vietą, kuri užeina už pačio miesto oficialių ribų. Šiuo atveju, prie Las Vegaso yra prijungiamos oficialiai dar nepripažintos Paradaiso ir Vinčesterio vietovės.

Las Vegasas taip pat turi ir tris didžiojo sporto komandas: Vegaso „Golden Knights“, kuri žaidžia ledo ritulio NHL lygoje. Ji prie stipriausios ledo ritulio lygos prisijungė tik 2017-asiais ir rungtyniauja „T-Mobile“ Arenoje prie Paradaiso.

Las Vegase taip pat rungtyniauja vietos „Raders“, kuri miestą atstovauja amerikietiškojo futbolo NFL pirmenybėse. „Raiders“ prieš tai rungtyniavo Oklande, Kalifornijoje, tačiau 2020-aisiais persikėlė į Las Vegasą ir pradėjo žaisti „Allegiant“ stadione Paradaise.

Las Vegaso miestas taip pat turi ir krepšinio komandą „Aces“, kuri rungtyniauja moterų krepšinio lygoje WNBA. Las Vegaso „Aces“ rungtyniauja „Mchelob Ultra Arena“ arenoje.

Las Vegasas taip pat turi ir daugiau komandų, žaidžiančių įvairiose sporto lygose. Las Vegaso „Aviators“ rungtyniauja beisbolo lygoje MiLB, „Henderson Silver Knights“ rungtyniauja ledo ritulio AHL pirmenybėse, Las Vegaso „Lights FC“ rungtyniauja futbolo USLC pirmenybėse, „NLL“ kovoja lakroso pirmenybėse, „Knights Hawks“ vidaus amerikietiškame futbole, o „Trojans“ moterų amerikietiško futbolo pirmenybėse.

Las Vegasas turi ir puikiai žinomų mėgėjų komandų. Las Vegaso „Legends“ kovoja futbolo NPSL lygoje, o Vegaso „Jesters“ bei Las Vegaso „Thunderbirds“ žaidžia ledo ritulio, atitinkamai MWHL ir USPHL lygose.

Las Vegasas turi ir puikiai žinomas koledžo komandas. Geriausi JAV jaunieji atletai gina „Univesity of Nevada“ (UNLV) garbę bei „College of Southern Nevada“ (CSN) garbę. Nevados universiteto komandos vadinasi „UNLV Rebels“, kai Pietų Nevados koledžo komandos – „CSN Coyotes“. Nevados universiteto komanda rungtyniauja NCAA pirmajame divizione, kai Pietų Nevados koledžas – pirmajame NJCAA divizione. 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manoit.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top