Kur keliauti Lietuvoje

Kur keliauti Lietuvoje?

Nors keliauti po pasaulį sunku ir nėra visiškai saugu, norime prisiminti ir atrasti įdomią Lietuvą. Tiesą sakant, mūsų šalyje – vien dėl smalsumo – pilna nuostabių reginių. Ieškodami įdomių maršrutų jūsų kelionei, radome daugybę objektų, kuriuos verta nukeliauti šimtus kilometrų. Pats metas krautis lagaminus ir patirti įdomią Lietuvą!

Bičių terapija Kalniaus sodyboje

Ar girdėjote apie apiterapiją? Tai dar vadinama bičių terapija, padedančia atsipalaiduoti, atsikratyti streso, net sustiprinti imunitetą. Tačiau nebijokite, bitės ne tik neįgels, bet ir nereikės su jomis susisiekti tiesiogiai. Gyvenant specialiame name, gydomasis bičių poveikis pasieks Jus. Čia yra apie tris bičių šeimas. Ypatinga namo technologija leidžia gyventojams pajusti subtilias bičių skleidžiamas vibracijas, šilumą ir kvapus. Sakoma, kad šis kvapo, šilumos ir vibracijos derinys yra tarsi masažas. Kalniaus sodyba yra Kretingos rajone, netoli Darbėnų kaimo. Viešnagės sodyboje metu taip pat galėsite mėgautis gydomosiomis miško programomis, jodinėjimu, baidarių nuoma ar tiesiog pasimėgauti Akmenos upės ošimu šimtamečių ąžuolų apsuptyje.

Kanapių šironijos ūkis, vieta, kurios galbūt dar neatradote

Kaip sakė pats kanapių ūkio savininkas, kanapių šironija yra daugiau nei tik kaimo turistų sodyba. Bet šis ūkis nebuvo sukurtas specialiai turizmui plėtoti ir šventėms organizuoti. Galbūt šiame ūkyje įdomu tai, kad galima pajusti tikro gyvenimo ritmą arčiau gamtos. Ūkininkas suteikia nepakartojamą patirtį – jausitės tikru ūkininku, vairuodami traktorių, melždami karves, kepdami duoną. Ūkyje galima susipažinti su kanapių auginimo subtilybėmis ir išmokti šaudyti iš lankų ir strėlių. Cannabis Chiron ūkį prižiūrintys žmonės čia gyvena patys. Ne šiaip, o savo rankomis pastatytuose moliniuose ir šiaudiniuose nameliuose. Atvykę į fermą galėsite gyventi palapinėje ir mėgautis įdomių vietinių draugija.

Ramiai pailsėkite prie marių Drevernos uoste

Galbūt girdėjote apie Drevernos sėkmės istoriją? Dreyvena – senovinis žvejų miestelis, literatūroje minimas nuo Mindaugo karūnavimo (1253 m.). Dar visai neseniai Dreverna nebuvo žinoma kaip vietinių lankytinų vietų centras, tačiau pastaraisiais metais viskas kardinaliai pasikeitė. Atnaujintas Drevernos uostas, įkurtas modernus kempingas su naujai pastatytais poilsio nameliais su vaizdu į Kuršių marias. Stovyklavietėje siūlomos pirtys, vandens nuoma, lauko baseinai ar edukacinės programos. Miestelyje galima patirti „Žuvies kelio“ projektą ir aplankyti J. Gižo etnografinius namus. Vos 6 kilometrai nuo Drevernos yra Memel vyninė, kurioje Jus nustebins aukštos kokybės rankų darbo vynai (jos ištakos siekia kryžiuočių erą!). Drevernos kraštovaizdį galima apžiūrėti pakilus į 15 metrų aukščio apžvalgos bokštą visai neseniai pastatytą Drevernos uoste. Na o dar smagu tai, kad tiesiai iš Drevernos uosto galite nusikelti į Nidą ir aplankyti Parnidžio kopą, įmerkti kojas į jūrą ir aplankyti turistus iš viso pasaulio pakerinčią Neringos gamtą.

Ventės rago paukščių stotis ir Aukštumalos aukštapelkė

Ventės ragas – dar viena traukos vieta vakarų Lietuvoje, verta nukeliauti šimtus kilometrų, ypač jei esate paukščių mylėtojas. Čia galite apsilankyti paukščių stotyje ir sužinoti apie paukščių migracijos subtilybes ir jų garsus. Kasmet Ventės rage supa apie 50-80 000 paukščių. Stotyje įrengta paukščių gaudykla yra didžiausia paukščių gaudykla pasaulyje. Ventės ragas – kone ideali vieta paukščiams gaudyti ir garsinti tiek geografiškai, tiek natūralioje aplinkoje, nes rytinėje Baltijos jūros pakrantėje yra didžiulis paukščių migracijos kelias. Taip pat galite pasivaikščioti prieplauka arba nueiti iki švyturio, nuo kurio matosi Neringa. Keliaujant į Ventės ragą būtinai užsukite ir į Aukštumalos pažintinį taką, šiuos objektus skiria vos 15 kilometrų. Visai neseniai takai paslaptingoje aukštumalos aukštapelkėje buvo atnaujinti bei pastatytas naujas apžvalgos bokštas iš kurio nužvelgsite aukštapelkės plynėje tyvuliuojančius ežerėlius. Tai ypatinga aukštapelkėje, kurios ekosistema leidžia mokslininkams geriau pažinti gamtos paslaptis, o keliautojams – pasigrožėti kitur Lietuvoje nematytu mistišku peizažu.

Scroll to Top